Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počelo prijavljivanje za penzionersku karticu: Objavljeno DETALJNO UPUTSTVO

  Prijavljivanje za penzionersku karticu na koju pravo ima oko 1,65 miliona građana Srbije počinje danas. Tom karticom penzioneri i korisnici ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja će imati za popuste i pogodnosti koje će moći da koriste od 1. oktobra ove godine.

  Karticu će izdavati Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje koji organizuje danas od 12 do 14 časova na Trgu Republike u Beogradu javnu promociju tog pesonalizovanog dokumenta. Biće upućen i javni poziv društveno odgovornim kompanijama da se uključe u projekat penzionerske kartice.

  Personalizovane penzionerska kartica izdavaće se na osnovu elektronski podnetog zahteva, koji se može uputiti na zvaničnom sajtu Fonda www.pio.rs ili u organizacionoj jedinici Fonda.

  Za prijavu je potrebna samo lična karta, a čitava procedura traje do dva minuta.

  „U svim filijalama PIO Fonda, za one koji možda teže mogu da popune taj zahtev, biće ljudi koji će im pomagati“, rekao je Mali.

  Siniša Mali, priznanje

  Siniša Mali, penzionerska kartica (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

  Objasnio je da su jedini potrebni podaci za popunjavanje kartice ime, prezime, adresa, JMBG i kontakt telefon.

  „Mi ćemo sukcesivno, kako se naši najstariji sugrađani budu prijavljivali za tu karticu, te kartice njima i davati. Te kartice će moći da se uzmu u filijalama PIO Fonda kada budu završene, a svi naši najstariji sugrađani biće obavešteni ili putem telefona ili putem mejla ili kako god su ostavili svoj kontakt da im je gotova kartica i da mogu da je pokupe“, naveo je Mali.

  Istakao je i da će penzioneri dobiti kartice u roku od mesec dana.

  Penzionerska kartica će omogućiti popuste najstarijima

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će penzionerske kartice, za koje je danas počelo prijavljivanje u svim filijalama PIO Fonda u Srbiji, omogućiti popuste u prodavnicama, restoranima, banjama, salonima, kao i povoljnije zdravstvene preglede.

  „Vi ćete sa tom karticom imati mogućnost popusta u raznim supermarketima, veleprodajama, maloprodajama, salonima. Imaćete mogućnost da uđete u muzeje, pozorišta besplatno. Tu su i besplatni zdravstveni pregledi, popusti u banjama“, kazao je Mali za RTS.

  Vrnjačka Banja, penzionerska kartica

  Vrnjačka Banja, penzionerska kartica (Screenshot YT)

  Naveo je da će kartice biti aktivne od 1. oktobra, kada će penzioneri biti obavešteni koje su to kompanije i koja prodajna mesta gde će moći da ih koriste.

  Zbog toga je ministar pozvao sve društveno-odgovorne kompanije da se jave i učestvuju u ovoj akciji. Privredni subjekti treba da popune kontakt formu sa osnovnim podacima, koju će od sutra moći da pronađu na sajtu Fonda PIO, a sve kako bi blagovremeno bili pripremljeni sporazumi o saradnji.

  Mali je precizirao da od danas u svih 170 filijala PIO Fonda, kao i na sajtu, svaki penzioner od njih 1,7 miliona, ima mogućnost da se prijavi za dobijanje penzionerske kartice.

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay, Beta/AP, Screenshot YT

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE