"Pauk" u Nišu nosi vozila zbog POGREŠNO obeleženog parkinga?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Pauk” u Nišu nosi vozila zbog POGREŠNO obeleženog parkinga?

  Iako uredno plate parking mesto, Nišlije se sve češće suočavaju da im auto odnese “pauk” jer se utvrdi da su nepropisno parkirali.

  Tako je jedna Nišlijka kažnjena jer njen automobil nije bio dovoljno udaljen od zgrade, iako za propisanu udaljenost i nema prostora. Njen advokat Marko Savić tvrdi da iz Parking servisa kažnjavaju i naplaćuju i tamo gde su sami nezakonski iscrtali mesta za parkiranje.

  Sa trotoara u Ulici Kej Mike Paligorića uklonjeno je vozilo, jer je bilo nepropisno parkirano. Zato je Nišlijki napisan i prekršajni nalog, a njen advokat Marko Savić ukazuje da to parking mesto nije po zakonu ni obeleženo.

  Parkirala je vozilo tako da stane na obeleženo parking mesto i pustila poruku. Ona je pustila poruku, parkirala se, jednim točkom nagazila malo bliže zgradi, ali do parking mesta ima metar, nema 1,60 i ona nagazi tako da ima 80 centimetara da ostane, i pauk dođe i odnese joj auto, kaže Savić.

  To znači, kaže, da je Nišlijka parkirala vozilo na parkingu koji je pogrešno iscrtan.

  Zakon o bezbednosti saobraćaja kaže da mora najmanje 1,60 da bude udaljeno vozilo od zgrade, odnosno na trotoaru da se ostavi 1,60. Ona je ostavila 80 centimetara, a Parking servis je ostavio samo metar. Znači, Parking servis je iscrtao mesto pogrešno, iscrtao je parking mesto gde nije dozvoljeno parkiranje jer nema 1, 60.

  Zato što iscrtavaju pogrešno parking mesta, a onda pišu kazne, Savić navodi da će podneti zahtev o sudskom odlučivanju.

  Da li je parking mesto po Zakonu obeleženo i na koji način je Nišlijka parkirala vozilo pa joj je naplaćena kazna su pitanja koja su novinari poslali Parking servisu, ali nema odgovora ni posle mesec dana.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE