Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  naselja

  Ovo su naselja koja potencijalni kupci najviše traže

  Od svih nekretnina u Srbiji, ubedljivo su najtraženiji stanovi u Beogradu. Bez obzira da li kvadrate traže za život ili žele u njih da investiraju, potencijalni kupci najviše pretražuju njihove cene u oglasima. Kada su, međutim, u pitanju gradska naselja, po broju zainteresovanih kupaca koji su tražili informacije o ponudi stanova i cenama kvadrata na sajtu za oglašavanje nekretnina 4zida u drugoj polovini prošle godine su se istakli Zemun i Novi Beograd, ali je neočekivano u sam vrh izbila i Borča i to ispred svih ostalih beogradskih naselja, daleko ispred Zemuna i Novog Beograda. Na visokom petom mestu je Mirijevo, a slede Karaburma i Batajnica.

  Interesovanje za ove lokacije i ne čudi s obzirom da su cene kvadrata u ovim naseljima ipak i dalje daleko ispod onih u centralnim gradskim opštinama, tako da su ipak pristupačne širem krugu potencijalnih kupaca.

  Prosečna cena kvadrata u Borči trenutno iznosi 1.524 evra, u Zemunu 2.235 evra i ta cena je ostala na istom nivou kao u poslednja dva kvartala prošle godine. Na Novom Beogradu je 2.760 evra, u Mirijevu 1.860 evra, dok je na Karaburmi 2.220 evra – navodi Aleksandra Mihajlović, sa sajta 4zida.

  U agencijama za nekretnine kažu da su u beogradskom naselju na levoj obali Dunava, tražene sve strukture i kvadrature, u zavisnosti od toga ko kupuje nekretninu. Porodice su najčešće zainteresovane za tipske trosobne stanove od oko 70 kvadrata, dok najveći broj kupaca traži manje stanove za život, ali i kao investiciju za izdavanje u Borči za šta, takođe, postaje sve veća tražnja.

  1.500 evra za kvadrat u Borči

  Ivana Đurović iz agencije „Antika nekretnine“ kaže da je trenutna cena kvadrata u Borči oko 1.500 evra i da u odnosu na prethodnu godinu cene i dalje rastu.

  – Prošle godine su se stanovi uglavnom prodavali od 1.300 evra po kvadratnom metru, pa naviše, najčešće oko 1.480 evra, dok od ove godine već sada imamo prodaju od 1.580 evra po kvadratu i to za stanove u staroj gradnji“, kaže Đurović.

  Ona napominje da je najtraženiji delovi naselja planski rađeni Centar 2, 3 i 4, a da se polako prenosi tražnja na Centar 1, odnosno na naselje stara Borča, gde ima sve više novogradnje i gde je cena kvadrata oko 1.550 evra plus PDV.

  Novogradnja ili stara gradnja?

  „Novogradnje ima, ali ne dovoljno da zadovolji ovoliku tražnju zbog koje i rastu cene stanova u Borči poslednjih godina. Najveći problem novogradnje u Borči jesu nelegalne zgrade u kojima ima stanova koji ne mogu da se prometuju. Imamo nekoliko kategorija kupaca koji se javljaju, a to su najčešće mladi parovi ili stariji ljudi koji „beže“ iz grada. U protekloj godini su to uglavnom bili keš kupci, a od ove godine se ponovo javljaju kreditni kupci“, kaže Ivana Đurović.

  Svakom naselju se može naći mana, pa tako i Borči. Neplanski rađeni delovi naselja i velika naseljenost poslednjih godina su, prema rečima Ivane Đurović, ono što potencijalnim kupcima najviše smeta. S druge strane, tvrdi da su mnoge prednosti života u Borči.

   „Imamo tri osnovne škole, dve pijace, kao i sve od trgovinskih i uslužnih delatnosti, tako da nema potrebe da se ide u grad. Naselje je izuzetno dobro linijski povezano sa ostalim delovima grada. Dobro je imati nekretninu u Borči, tražnja za izdavanjem stanova je sve veća, a kome je potrebno za život sigurno će imati sve što je neophodno na dohvat ruke“, kaže Ivana Đurović.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE