Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo su maske od 600 RSD koje same UBIJAJU VIRUS i uskoro će ih biti i u Srbiji (FOTO)

  U Hrvatskoj će se ovih dana u prodaji naći specijalne jednokratne maske koje imaju posebna antivirusna i antibakterijska svojstva.

  Reč je o maskama izraelskog proizvođača koje izgledom ne odudaraju od hirurških jednokratnih maski, ali materijal sadrži bakar oksid s antivirusnim i antibakterijskim svojstvima, pišu hrvatski mediji.

  Prodavaće se po ceni od 40 kuna (oko 600 dinara).

  Iz kompanije Rinigard koja je uvoznik navode da već imaju upite zainteresovanih za kupovinu tih maski i iz Srbije, ali i Mađarske, Austrije i Švajcarske.

  Navode da će se cena u zavisnosti od naručenih količina verovatno menjati, odnosno da će biti povoljnije.

  Maska se može koristiti višekratno, dok se fizički ne uništi, ne polije vodom ili se značajno ne zaprlja. Uz svakodnevno nošenje može se koristiti i do mesec dana.

  Maska se u kontinuitetu može nositi do tri sata, a potom je treba skinuti, odložiti na ravnu površinu i ostaviti 40 minuta kako bi svojstva materijala neutralizirala patogene.

  Izraelski naučnici koji su je osmislili razvili su je na osnovu tehnologije za izradu zavoja i druge vojne opreme, a specifičnost maske leži u činjenici kako se njena efikasnost vremenom ne smanjuje Koriste liječnicima, ali i svim ljudima koji žele zaštitu od koronavirusa.

  Na sajtu proizvošača se navodi da maske imaju učinak od 99,9 odsto kada je u pitanju filtriranje bakterija i smanjenja prisutnosti virusa.

  Virusi i bakterije se filtriraju u višeslojnoj maski kao i značajno smanjuju kad se nađu u kontaktu s površinom maske.

  Sastoji se od troslojne zaštite od kojih je prvo bakarno vlakno na bazi mikro čestica, koje presreće viruse, drugi sloj drži virus zarobljen u sloju i umanjuje njegovo delovanje i inhibira njihove biološke strukture i delovanja, a treći sloj čine bakarna vlakna na bazi mikro čestica i osiguravaju protok čistog zvazduha bez virusa.

  Izvor: BIZLife/hrvatski mediji

  Foto: Rinigard

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE