Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  sauna

  Ovako izgleda neobična plutajuća sauna koja plovi Stokholmskim arhipelagom (VIDEO)

  Poznati švedski studio Sandellsandberg završio je „Big Branzino“, plutajuću saunu dizajniranu da plovi Stokholmskim arhipelagom.

  Postavljena na čelični trup katamarana, drvena konstrukcija ima prepoznatljiv krov u obliku pramca koji se spušta nadole kako bi pokrio centralnu, zastakljenu saunu.

  „Klijent, kreativna osoba sa stokholmske tehnološke scene, imao je san o stvaranju zaista izvanrednog iskustva plutajuće saune, nečeg elegantnog i prefinjenog, a opet neočekivanog“, rekao je arhitekta Sandellsandberga Johan Strandlund.

  Predviđen da se stopi sa mnogim okolnim šumama, spoljašnjost „Big Branzino-a“ je obložen borovim daskama i otvara se na dva dela palube kroz potpuno zastakljene krajeve na pramcu i krmi.

  Dve manje prostorije koje sadrže tuš i kupatilo nalaze se sa obe strane glavne saune, koja sadrži dvoslojna drvena sedišta oko peći po meri. Merdevine na jednom kraju vode do krova, gde se nalazi prostor za sedenje koji pruža neprekidan pogled na pejzaž.

  „Spoljašnjost je hrapav bor koji se uklapa u okolnu prirodu, dok su enterijer i nameštaj napravljeni od zapadnog crvenog kedra zbog njegovih odličnih karakteristika za saunu i spoljašnju upotrebu“, navedeno je iz Sandellsandberg.

  „Dizajn se vrti oko svog jasnog oblika. Najniža tačka luka stvara toplinu i bliskost sa sjajem vatre, a kada se luk podiže na strane, omogućava da se zvezdama noćnog neba dive iznutra“, dodali su dizajneri.

  Sauna plovi pet milja na sat

  Točak i komande smeštene u kutiji od kedra na prednjoj strani plutajuće saune omogućavaju gostima da plutaju po arhipelagu maksimalnom brzinom od oko pet milja na sat.

  „Može slobodno da plovi po nahođenju svog kapetana, od nekoliko sati u sauni sa pogledom, do avanturističkih i dugih putovanja“, rečeno je iz studija za Dezeen.

  Kada je iz brodogradilišta isporučena klijentu, sauna je putovala dva dana, što je omogućilo da otkrije opseg iskustva koje može da pruži. Osim saune, kamin pruža toplinu za noćna putovanja.

  Osnovan 1995. godine od strane Thomasa Sandela i Ulfa Sandberga, Sandellsandberg je švedski arhitektonski studio koji trenutno vode Louise Arnell, Kenni Kahre, Anders Rotstein i Thomas Sandell.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT Scrn

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE