Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Airbnb smeštaj

  Airbnb najavio zabranu izdavanja kuća u kojima su živeli porobljenici

  Tokom leta 2022. godine, TikTok video snimak Airbnb-a nazvan „kabina za robove iz 1830-ih“ postao je viralan iz pogrešnih razloga. Sada Airbnb navodi da je gotov sa promovisanjem ili dozvoljavanjem iznajmljivanja kuća u kojima su živeli porobljeni ljudi.

  U izveštaju objavljenom ove nedelje pod naslovom „Šestogodišnje ažuriranje Airbnb-ovog rada na borbi protiv diskriminacije i izgradnji inkluzije“, Airbnb je objavio svoju politiku „Zabrane veličanja i marketinga ropstva“.

  „U julu 2022. godine preduzeli smo niz koraka da rešimo spisak nekretnina u SAD za koje se znalo da uključuju bivše kuće robova. Takvim imanjima nema mesta na Airbnb-u“, stoji u izveštaju.

  Kompanija je tada „odmah uklonila liste na kojima su bile nekadašnje kuće robova“ i „počela da radi sa stručnjacima, poput arhitekte za očuvanje istorije Džobi Hila, na politikama za rešavanje drugih poseda sa sedištem u SAD i iskustava povezanih sa ropstvom“.

  Smeštaj

  Smeštaj (Unsplash)

  Šta će sve Airbnb da zabrani?

  Ove politike koje se primenjuju na imovinu u SAD, uključuju: zabranu stavljanja na spisak bilo koje kuće ili druge strukture na bivšoj plantaži na kojoj su živeli ili radili porobljeni ljudi, ako su strukture koje su postojale tokom vremena ropstva, i dalje prisutne na imanju; zabranu bilo koje strukture posebno dizajnirane samo za smeštaj porobljenih ljudi, tj. kuće za robove i zabranu promocije obeležja u vezi sa ropstvom. Kompanija je u procesu implementacije novih politika.

  Ben Breit iz Airbnb-a rekao je za BuzzFeed da je kompanija već „uklonila liste i iskustva povezana sa otprilike 30 nekretnina koje krše njihovu politiku“, prenosi Entrepreneur.

  „Kabina robova iz 1830-ih“ koja je inspirisala ovaj potez postala je viralna u julu. Pod nazivom Panter Burn Cottag, u državi Misisipi, na teritoriji Belmont plantaže tiktoker Vinton Jejts, advokat, skrenuo je pažnju na kabinu u  snimku, rekavši: „Kako je to u redu u nečijem umu da iznajmi ovo – mesto gde su ljudska bića držana kao robovi?“

  Airbnb i vlasnik kabine su se tada izvinili, a kompanija je izjavila da „imovina u kojoj su se ranije nalazili robovi nema mesta na Airbnb-u“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE