Ovako će Crnoj Gori "ući" milijardu evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovako će Crnoj Gori “ući” milijardu evra

  Program ekonomskog državljanstva obuhvatiće 2.000 investitora i u naredne tri godine doneće Crnoj Gori više od milijardu evra, tvrdi predsednik Arton kapitala Armand Arton, koji već 15 godina izrađuje programe ekonomskog državljanstva.

  Arton, kako prenosi portal RTCG, ocenio je da “Crna Gora može da postane Davos na Balkanu”, te da “što je manja država, uticaj programa ekonomskog državljanstva na ekonomiju je pozitivniji”.

  Program je postavljen za 2.000 investitora koji će u naredne tri godine da donesu više od milijardu evra Crnoj Gori.

  “Udvostručiće se strane investicije i u tom periodu iznosiće 20 odsto prošlogodišnjeg BDP. Crna Gora je država sa velikim potencijalom za biznis”, rekao je Arton.

  Vlada, kako je ranije saopšteno, priprema normativne i proceduralne pretpostavke za početak programa ekonomskog državljanstva. Arton je ocenio da će to biti prilika za razvoj severa i zapošljavanje mladih u tom regionu.

  “Razvoj ski-rizorta je ključan projekat za sever. Takođe kongresni i korporativni turizam”, rekao je Arton i dodaje da je za nove investicije neophodno je poboljšati infrastrukturu na severu. “Verujem da će auto-put biti odlična osnova, kazao je Arton, zaključujući da Crna Gora treba da ostane otvorena za investitore “jer je veoma privlačna za ulaganje”.
  [preporucene_vesti ids=”307223″]

  Izvor: CDM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE