Ova firma proširuje plaćeno odsustvo budućim roditeljima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ova firma proširuje plaćeno odsustvo budućim roditeljima

  “Lululemon Athletica”, firma iz Vankuvera, povećava beneficije zaposlenima, kako bi ih zadržala, i to tako što onima koji rade za njih puno radno vreme, nudi tri do šest meseci plaćenog roditeljskog odsustva.

  Rodno neutralan benefit se dodeljuje onima koji su u toj kompaniji proveli najmanje dve godine. Zaposleni sa pet ili više godina u firmi kvalifikuju se za šest plaćenih meseci.

  U toj kompaniji, koja se bavi proizvodnjom odeće za jogu, kako piše Blumberg, puno radno vreme se smatra ako se radi 24 sata nedeljno.

  Viša potpredsednica za ljude i kulturu u Lululemonu Suzan Gelinas kaže da kada se razmišlja o investiciji, postoje mnoge oblasti koje je teško kvantifikovati zbog doprinosa i povraćaja.

  “Mi to samo vidimo kao nešto ispravno za naše ljude”, istakla je ona.

  U SAD ne postoji federalni zakon za plaćeno roditeljsko odsustvo, već je na kompanijama da ponude te beneficije. Prema zvaničnim podacima oko 84 odsto radnika nema pristup plaćenom roditeljskom odsustvu.

  Većina radnika u toj vankuverskoj firmi je tu više od dve godine, dok je jedna petina zaposlena tu pet ili više godina. Iz kompanije nisu hteli da kažu koliko će ih koštati ova nova politika.

  Izvor: BIZLife/Bloomberg

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE