Otvoren najmoderniji klinički centar u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvoren najmoderniji klinički centar u Srbiji

  Grad Niš i čitav taj region dobio je najmoderniji klinički centar u Srbiji, čija izgradnja je koštala 50 miliona evra, a u njemu će posao dobiti još 100 medicinskih sestara i 20 lekara.

  Novi Klinički centar namenjen je pacijentima sa juga i jugoistoka Srbije, a otvaranju ovog velelepnog kompleksa prisustvovao je državni vrh Srbije, kao i bivši predsednik Tomislav Nikolić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

  Prema rečima predsednika Aleksandra Vučića, reč o prvom Kliničkom centru u Srbiji koji je započet a da je završen. Istakao je da će biti završeni i centri u Beogradu, kragujevcu i Novom Sadu.

  Klinički centar u Nišu ima 50.000 kvadrata, 38 klinika i 1.525 bolničkih postelja, što ga čini drugim najvećim zdravstvenim centrom u Srbiji posle Kliničkog centra Srbije.

  Jedna zgrada KC Niš je rekonstruisana, a druga je napravljena iz temelja i ima sedam nivoa.

  Za Klinički centar nabavljena su dva nova skenera, 11 aparata za ultrazvuk i 11 rendgen aparata. Klinički centar Niš imaće banku krvi, poseban prostor za transplantirane pacijente, kao i prostor za buđenje pacijenata iz anestezije.

  U obnovu i izgradnju Kliničkog centra uloženo je 50 miliona evra. Rekonstrukcija i izgradnja novog objekta koštala je 32 miliona evra. To je deo novca, od 150 miliona evra, koliko je Srbija dobila od Evropske investicione banke za rekonstrukciju i izgradnju četiri klinička centra u Srbiji.

  Najsavremenija oprema kupljena je sredstvima iz budžeta Republike Srbije. Ministar zdravlja Zoran Lončar najavio je sledećeg ponedeljka i prvog pacijenta u KC Niš.

  Izvor: RTS, Blic

  Foto: KC Niš

  What's your reaction?

  Komentari

  • Zubar

   Ali nema ko da radi. Svi lekari i medicinske sestre otišli u Nemačku. Lepo kaže predsednik da je nemačka medicina najbolja.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE