Policija fakturisala obezbeđivanje "Dana šljive"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Policija fakturisala obezbeđivanje “Dana šljive”

  Za angažovanje tokom tri dana manifestacije “Dani šljive”, prokupačka policija fakturisala Opštini Blace da na ime troškova uplati iznos od 1,4 miliona dinara.

  Iako je najpre stigla opomena pred utuženje, iz PU Prokuplje je kasnije saopšteno da “usluga” ipak neće biti naplaćena.

  Naime, u specifikaciji “usluga” prokupačke policije stoji da je 25, 26. i 27. avgusta angažovano 13 vozila koja su prešla 2.592 ili 864 kilometara dnevno, dva motocikla koja su prešla 900 kilometara, ili 300 dnevno, te da je tokom 3 dana angažovano 85 pripadnika MUP po 557 sati dnevno, što je ukupno 1.671 sat.

  Uz to, u lokalnoj samoupravi tvrde da je na osnovnu cenu od 1.176.307 dinara uračunat protivzakonito i PDV, pa je cifra narasla na enormnih 1.431.541 dinara, iako je organizator dodatno bio u obavezi da angažuje privatno obezbeđenje, uradi projekat pomoćne signalizacije, uredno prijavi skup i ispuni ostale zakonske uslove organizacije.

  Raspitivali smo se kod organizatora drugih manifestacija koje se održavaju širom Srbije i po mnogo većim gradovima, ali i sa mnogo više ljudi. Nikome do sada policija nije ispostavila fakturu za svoje usluge, tvrdi v.d. direktorka Turističke organizacije Blace Ana Antić, ne precizirajući o kojim se manifestacijama radi.

  Kaže i da su se obraćali Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu, ali ni tamo nisu imali razumevanja za rešenje problema, već je pre nekoliko dana na adresu organizatora Turističko-sportske organizacije Blace stigla opomena pred utuženje gde se daje rok od 15 dana da se izmire obaveze, jer će u suprotnom biti pokrenut sudski postupak.

  Ipak, kasnije su iz prokupačke policije prosledili saopštenje u vezi ovog slučaja u kome potvrđuju da “usluge” ipak neće biti naplaćene.

  U skladu sa Pravilnikom o vrstama usluga koje pruža MUP, Opštini Blace neće biti naplaćeno angažovanje policijskih službenika na obezbeđenju ovogodišnje manifestacije “Dani šljive”.

  Naime, Pravilnik predviđa mogućnost da se takvo agažovanje policije ne naplaćuje ukoliko se usluga Ministarstva traži iz humanitarnih, zdravstvenih i drugih razloga koji doprinose ugledu i afirmaciji Republike Srbije, kaže se u zvaničnom saopštenju policije.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE