Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  OTP preuzela Vojvođansku banku

  Nacionalna banka Grčke (NBG) potpisala je sporazum sa OTP bankom Srbija o prodaji celokupnog vlasništva nad Vojvođanskom bankom i drugim poslovima Nacionalne banke Grčke u Srbiji.

  Kako navodi OTP banka Srbija, to je treće preuzimanje banke koje je izvršila u poslednjih nekoliko meseci, a kao rezultat preuzimanja tržišni udeo će joj se povećati na 5,7 procenata, zbog čega će ta banka postati sedma najveća banka na srpskom tržištu.

  Zamenik generalnog direktora OTP Banke Mađarska i predsednik Upravnog odbora OTP banke Srbija, Laslo Volf, ocenio je da će finansijsko zaključenje te transakcije biti završeno do kraja 2017. godine.

  Volf je rekao da će nastaviti da prate šanse za preuzimanje drugih banaka u regionu.

  Predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija Predrag Mihajlović istakao je da je to preuzimanje dodatno učvrstilo prisustvo te banke u Srbiji.

  Vojvođanska banka je deveta po veličini banka u Srbiji sa tržišnim učešćem od 4,2 odsto bilansne aktive bankarskog sektora na kraju 2016. godine.

  Ukupna aktiva banke je u prošloj godini iznosila 1.173 miliona evra, uz ukupno stanje kredita od 810 miliona evra, a u protekle dve godine, banka je ostvarila prinos na sopstveni kapital od 1,9 odsto i 2,3 odsto.

  Vojvođanska banka trenutno ima 1.405 zaposlenih, posluje preko mreže od 105 filijala i raspolaže sa 138 bankomata.

  Izvor: Beta

  Foto: VB

  What's your reaction?

  Komentari

  • Jorhe

   Nemam nista protiv, samo sto yelim da bude monetarne stabilnosti, da centralna banka radi u potpunosti svoj posao i ...

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE