Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  OTP banka predstavila poslovne rezultate i pokrenula Generator Zero

  Nakon uspešno završene najkompleksnije bankarske integracije na ovim prostorima, OTP banka Srbija predstavila je poslovne rezultate koji su obeležili 2021. godinu i pozicionirali je kao vodeću finansijsku instituciju na domaćem tržištu u brojnim segmentima.

  Bankarski lider na putu „zelene tranzicije“

  OTP banka je vodeći kreditor privrede i stanovništva i lider na tržištu usluga faktoringa i lizinga, a u narednom periodu nastavlja proces intenzivne digitalizacije i uvođenja inovacija. Jedno od ključnih strateških usmerenja obeležiće „zelena tranzicija“ u poslovanju, odnosno posvećenost održivom poslovanju i ekološkoj održivosti, što potvrđuje i tema novog Generator Zero preduzetničkog konkursa, koji je danas zvanično otvoren.

  Predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP-a Predrag Mihajlović, rekao je da je ta banka započela put zelene tranzicije velikim koracima, o čemu svedoče brojne zelene inicijative koje su pokrenute.

  „Ponosni smo na činjenicu da naša banka koristi isključivo zelenu energiju, što potvrđuje zeleni sertifikat EPS-a, dok naša centralna zgrada koristi sopstvene solarne panele. Želimo da ohrabrimo i naše klijente da budu ekološki odgovorni kroz ponudu novih zelenih bankarskih poizvoda koje intenzivno razvijamo a koji će podrazumevati finansijsku, ekspertsku i savetodavnu podršku. To potvrđujemo i kroz novi poziv projekta Generator Zero koji danas otvaramo za sve projekte i rešenja koja imaju za cilj smanjenje karbonskog otiska“, naveo je on.

  On je istakao i da podršku ka zelenoj strategiji dobijaju i od matične OTP Grupe koja je za sve banke članice potpisala Principe za odgovorno bankarstvo Ujedinjenih nacija, što je jedinstveni okvir za održivo poslovanje ovog sektora, razvijen kroz partnerstvo između banaka širom sveta i Programa za finansijsku inicijativu u oblasti životne sredine UN-a.

   

  Dva miliona dinara za inovacione projekte

  Generator Zero posvećen je podršci i nagrađivanju inovacionih projekata koji predstavljaju održiva rešenja sa realnim i merljivim uticajem na smanjenje karbonskog otiska, kao jednog od najvećih izazova današnjice. Konkurs je danas otvoren za mikro, mala, srednja preduzeća, startap kompanije, startap neformalne timove i preduzetnike, koji se mogu prijaviti putem sajta www.generator.rs do 20. decembra 2021. godine.

  Nagrada OTP banke za pobedničko rešenje je novčani iznos od dva miliona dinara, kao i dugoročna ekspertska podrška na polju poslovne ekspanzije i pronalaženja novih razvojnih mogućnosti.

  Značaj Generatora prepoznali su i brojni partneri: Mastercard, Schneider Electric, Bosch, ICT HUB, Srbija Inovira, Inicijativa Digitalna Srbija, Netokracija i BOŠ – Beogradska otvorena škola, kao i OTP Lab inovacioni hab OTP Grupe i investicioni fond Portfolion. Za najbolje finaliste, partneri projekta takođe obezbeđuju brojne vredne nagrade.

   

  OTP banka prva na tržištu u kreditiranju privrede i stanovništva

  Na događaju koji je OTP banka priredila za medije, član Izvršnog odbora za finansije Branimir Spasić je predstavio finansijske rezultate i tom prilikom istakao da OTP banka danas zauzima prvo mesto na tržištu u pogledu kreditiranja privrede i stanovništvo sa ukupno 3.9 milijardi evra plasiranih kredita, uz 5.3 milijardi evra aktive i neto profitom od 54 miliona evra na kraju trećeg kvartala ove godine, što je rast od 100 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

  Član Izvršnog odbora za stanovništvo Vuk Kosovac, podsetio je da je OTP banka pionir u digitalizaciji i uvođenju inovacija na srpskom bankarskom tržištu i zaključio: “Zadovoljstvo klijenata je naš najvažniji prioritet, a kao pravi partner, planiramo da im u budućnosti budemo još snažnija podrška. Bićemo uz njih i uvek tražiti mogućnost da dovedemo najbolja rešenja iz regiona i sveta za njihove potrebe. Kako bismo ne samo reagovali na promene u navikama korisnika, već ih usmeravali ka novim i praktičnijim rešenjima, klijentima nove OTP banke na raspolaganju su brojni, najsavremeniji načini upravljanja ličnim finansijama“.

  OTP je dobio priznanje i svetskog magazina Global Finance New York za najbolju banku za mala i srednja preduzeća i za privatno bankarstvo u Centralnoj i Istočnoj Evropi, kao i za najbolju finansijsku laboratoriju za inovacije na svetu.

  Izvor: BIZlife

  Foto: OTP Banka

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE