Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ostajemo posvećeni razvoju STOP SHOP ritejl parkova u Srbiji

  Kada je kriza izazvana COVID-om zahvatila svet, ritejl je bio među najteže pogođenim sektorima. Međutim, broj posetilaca STOP SHOP ritejl parkova u Srbiji brzo se vratio na nivo pre krize, a njihov operater, austrijska kompanija IMMOFINANZ, prošle godine je proširio svoje poslovanje sa 10 na 14 lokacija u Srbiji, donoseći nove mogućnosti za kupce kojima je važan dobar odnos cene i kvaliteta proizvoda.

  Vodeći investitor u oblasti komercijalnih nekretnina u Centralnoj i Istočnoj Evropi nedavno je dostigao 100% popunjenosti kapaciteta u svom portfoliju u Srbiji, koji obuhvata objekte u Čačku, Lazarevcu, Nišu, Požarevcu, Vršcu, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Borči, Smederevu, Subotici, Leskovcu, Šapcu, Somboru i Zaječaru.

  Gerald Grüll, direktor maloprodaje u IMMOFINANZ-u, ističe da je ovaj austrijski investitor tu da ostane, da bi dalje jačao bilateralnu saradnju i ekonomski rast nadolazećim investicijama.

  • Sa četiri realizovane akvizicije 2021. godine i stopostotnom popunjenošću kapaciteta čini se da pandemija nije omela planove IMMOFINANZ-a u Srbiji. Kako gledate na to?

  Veoma smo ponosni na to što smo dostigli ovu prekretnicu – 100% popunjenosti, i ostajemo posvećeni našem poslovanju ovde. Ritejl parkovi su opet oživeli, pokazavši se kao najuspešniji ritejl format tokom pandemije, otporan na krizu. Oni zadovoljavaju potrebu potrošača za pristupačnijim proizvodima i nude otvoren parking sa direktnim pristupom prodavnicama, zbog čega se pravi manja gužva. STOP SHOP-ovi u Srbiji ostali su bezbedno mesto za kupovinu, pa nije bilo veliko iznenađenje da je promet u 2020. godini bio nešto veći nego u 2019. u ukupnom portfoliju, osim u danima zaključavanja.

  • Šta je bila formula uspeha, po vašem mišljenju?

  Verujemo da je naš uspeh vođen čvrstom strategijom i stabilnim planovima. Imali smo velike benefite zbog toga što smo se fokusirali na fer iznajmljivanje i niske operativne troškove, kao i aktivnu komunikaciju sa našim zakupcima tokom pandemije. Naša glavna konkurentska prednost je naš fokus na manje gradove i dovođenje novih šoping trendova ljudima koji žive daleko od glavnog grada i drugih većih gradova. Sada u lokalnom STOP SHOP-u mogu pronaći zabavu i širok asortiman proizvoda sa dobrim odnosom cene i kvaliteta, bez potrebe da putuju sat ili dva do najbližeg tržnog centra. Ovo su neki od razloga zašto je IMMOFINANZ prepoznat kao jedna od najuspešnijih kompanija u regionu u sektoru komercijalnih nekretnina.

  • Obećali ste 2015. godine da ste u Srbiju došli da ostanete. Kakvi su vaši planovi na ovom tržištu?

  Naša početna investicija od 60 miliona evra dostigla je oko 150 miliona evra i svakako se nadamo da će nastaviti da raste.

  Naš STOP SHOP portfolio pokriva 100 lokacija u devet zemalja, sa skoro 750.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje.

  Dalje akvizicije i projekti unutrašnjeg razvoja su trenutno u pripremi, sa ciljem da kompanija svoje poslovanje srednjeročno proširi na 140 STOP SHOP lokacija. Fokus je na tržištima u CIE, Jugoistočnoj Evropi i Austriji i selektivnom ulasku u druge zemlje Zapadne Evrope. Region CIE trenutno nudi najatraktivnije prinose i cene u ritejl sektoru. Naravno da Srbija ostaje zanimljivo tržište i mi smo u stalnoj potrazi za novim poslovnim prilikama.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Immofinanz

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE