Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Osiguravajuće kuće ODUSTALE od skupljih polisa autoodgovornosti

  Osiguravajuća društva odlučila su da odustanu od novih cena polisa autoodgovornosti, a na preporuku guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, saopštavaju iz Udruženje osiguravača Srbije.

  To znači da će cene od petka, 26. avgusta, biti vraćene na nivo od pre početka meseca, čime će biti ukinuto povećanje od 22 odsto.

  Početkom avgusta je poskupela polisa obaveznog osiguranja automobila, a jedan od glavnih razloga novih cena je bilo poskupljenje rezervnih delova.

  Situacija se nakon tri nedelje promenila, pa na sajtu Udruženja navode da osiguravači podržavaju borbu protiv inflacije i vraćaju stare cene.

  Time se osiguravajuća društva pridružuju naporima koje NBS i guvernerka ulažu u suzbijanju inflacije, a u korist građana Srbije i očuvanja njihovog životnog standarda.

  Podržavajući takvu politiku NBS, društva za osiguranje odustaju od novih cena polisa AO i pored svih argumenata u prilog poskupljenju i vraćaju ih na nivo iz jula 2014. godine, piše u saopštenju.

  Pozivaju i ostale učesnike na tržištu automobila da prate primer osiguravajućih društava i da svi zajedno daju doprinos očuvanju standarda građana Srbije i ublažavanju inflatornih pritisaka.

  Podsetimo, veće cene su za sobom povlačile i povećanje cene registracije automobila i za po nekoliko hiljada dinara, u zavisnosti od modela vozila.

  Prethodni put cena polise obaveznog osiguranja je promenjena 1. jula 2014. godine.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE