Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Linglong: Nemamo ugovor sa Alfa tehniksom i ne dugujemo im ništa

  Kompanija Linglong objavila je da nije sklopila nijedan ugovor sa kompanijom Alfa tehniks, čiji su radnici 23. avgusta započeli protest ispred gradilišta buduće fabrike guma u Zrenjaninu zbog navodnog duga od 5,5 miliona evra.

  U saopštenju je navedeno da je Alfa tehniks kao podizvođač ima ugovor sa beogradskim ogrankom firme China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction, (CEEC TEPC) glavnim podizvođačem radova na zrenjaninskoj fabrici.

  „Kompanije Alfa tehniks i CEEC TEPC su svojevoljno potpisale ugovor, i njihova saradnja treba da se odvija u skladu sa ugovorom i zakonom. Linglong nije sklopio nijedan ugovor sa kompanijom Alfa tehniks, niti sa firmom iz Svilajnca ima direktnu saradnju, pa samim tim Linglong prema pomenutoj kompaniji nije stvorio nikakva dugovanja“, navedeno je u saopštenju.

  Dodaje se i da Linglong „sve obaveze prema kompaniji CEEC TEPC isplaćuje u skladu sa ugovorom“.

  „Linglong, kao investitor, poštuje žalbe srpskih kompanija koje su razumne i u skladu sa zakonom, i smatramo da sporovi isto tako treba da se rešavaju legalnim i razumnim sredstvima“, navedeno je u saopštenju.

  Istaknuto je da je Linglong izneo kompaniji CEEC TEPC „praktičan i logičan predlog“ za rešavanje spora i nadaju se da će se „obe strane vratiti u zakonit i razuman kolosek i da će nesuglasice rešiti komunikacijom i pregovorima“.

  Radnici i rukovodstvo preduzeća Alfa Technics iz Svilajnca već tri dana protestuju ispred glavne kapije kompanije Linglong u Zrenjaninu.

  Država se uključuje u problem

  Iz opštine Svilajnac je saopšteno da se državni vrh se uključuje u rešavanje problema firme Alfa Tehniks iz tog grada.

  Kako je navedno, „upravo je završen sastanak u vladi Srbije, na poziv premijerke Ane Brnabić, a kome su prisustvovali savetnik predsednika Srbije Danilo Cicmil, predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i direktor kompanije Alfa Tehniks iz Svilajnca Dragoljub Radulović.

  Na sastanku je dogovoreno da se maksimalno uključe kabinet predsednika Srbije i kabinet premijerke kako bi se rešio ovaj problem. „Očekuje se da se u roku od dan, dva ova situacija reši“, navedeno je u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE