Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hotel

  Hotel sprečava goste da trče kroz hodnik pomoću optičke iluzije (FOTO)

  U Euronova arthotelu u Kelnu postavljeni su neobični tepisi duž hodnika koji stvaraju optičke iluzije zbog njihovog 3D izgleda. Njihova svrha je da spreče goste da trče po hodinicima.

  U pitanju je crni tepih sa ljubičastim 3D uzorkom. Na društvenim mrežama pojavila se slika nesvakidašnjeg tepiha, kao i poruka: „Hotel u Nemačkoj koristi 3D tepihe da spreči goste da trče u hodniku. Ovaj obrazac optičke iluzije je svuda.“

  3D tepih i optičke iluzije i u drugim prostorijama hotela

  Na Redditu postoji pretpostavka da je to klasično rešenje za često kršeno pravilo „zabrane trčanja u dvorani“. Međutim, izgleda da to nije slučaj samo u tim prostorijama. 3D tepih ne samo da krasi hodnike, već se nalazi i u hotelskim sobama i konferencijskim salama. Ljubičasti uzorak na originalnoj slici replicira se u hotelskim sobama.

  Očigledno, ovaj hotel u prvi plan stavlja atmosferu koja sugeriše da to nije običan odmor, kao i boravak u hotelu. Ipak, tepih podseća na jedan od onih modela prostorno-vremenskog iskrivljenja na mreži. Izgleda i kao pokušaj da se napravi tema planetarijum. U najmanju ruku, posrtanje kroz hotel nije nimalo prijatno iskustvo za goste. Zbog toga će se malo ko usuditi da trči, što je i bio cilj nemačkog hotela, koji je jedinstven po tom pitanju.

  Nažalost, izgleda da ne postoji mogućnost iskustva optičke iluzije u Euronova Arthotelu. Kako stoji na Google-u, taj sajt je trajno zatvoren. Ali, stranica hotela je još uvek u funkciji. To ostavlja mnogo prostora za gledanje prefinjenog dekora, uključujući i neobičan dnevni boravak, koji možete pogledati na sajtu Nerdist.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE