Oprez za novosadske vozače: Za "paukov" pokušaj 3.000 dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oprez za novosadske vozače: Za “paukov” pokušaj 3.000 dinara

  Pokušaj odnošenja vozila “pauk” službom Parking servisa u Novom Sadu će se naplaćivati 3.000 dinara od petka, 27. maja, saznaje 021.rs.

  Ovo je novi način kažnjavanja vozača koji se nepropisno parkiraju i uvodi se nakon što je izmenjen postojeći propis.

  Naime, Gradsko veće je 23. februara posle javnog uvida promenilo Odluku o ceni parkiranja, uklanjanja motornih vozila i postavljanju uređaja kojima se sprečava odvoženje vozila time što je dodalo novu tačku broj 11 – “pokušaj uklanjanja nepropisno parkiranog vozila”.

  Ovo je 11. maja potvrdio i Nadzorni odbor Parking servisa, a kako je odluka u Službenom listu objavljena 19. maja, sa rokom primene od osam dana, datum uvođenja novog nameta je petak, 27. maj.

  Novi način kažnjavanja je objašnjen time da je u Zakonu o komunalnim delatnostima, kao i u članu 296. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, definisano da će se odnošenje nepropisno parkiranog vozila prekinuti ukoliko na lice mesta, pre odnošenja, dođe vozač.

  Ipak, definisano je i to da će vozač snositi sve do tada nastale troškove, što je navedeno i u gradskoj odluci o javnim parkiralištima.

  “Prilikom intervencije ‘pauka’, a naročito po pozivu građana, često se dešava da se preduzmu prethodne radnje za uklanjanje vozila, ali se u toku tog procesa vozač pojavi na licu mesta. U dosadašnjoj praksi ‘pauk’ je prekidao rad i napuštao lokaciju. Dolazak radnika i vozila na lokaciju, kao i prethodne radnje za uklanjanje vozila iziskuju troškove Parking servisa. Samo u 2021. godine bilo je 1.767 pokušaja, iz čega vrlo jasno proizilaze i materijalni troškovi Parking servisa”, navodi se u odluci u koju je 021.rs imao uvid.

  U istom aktu piše i da bi sistem naplate 3.000 dinara podrazumevao uručenje propisne dokumentacije vozaču uz obavezu plaćanja u roku od osam dana.

  U odluci se navodi i troškovnik kojim se ukazuje kako je utvrđena cena od 3.000 dinara za pokušaj odnošenja nepropisno parkiranog vozila. Kako se može videti, najveći deo sredstava, 52 odsto, ići će na troškove zarada zaposlenih u Parking servisu.

  Izvor: 021

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE