"Oporavak i razvoj" - program pomoći malim i srednjim firmama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Oporavak i razvoj” – program pomoći malim i srednjim firmama

  Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju Investicionog programa “Oporavak i razvoj”, kojim će obezbediti pomoć malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima.

  “Realizacijom ovog programa, kroz podršku za nova investiciona ulaganja, biće obezbeđeni oporavak i razvoj privrednih subjekata u uslovima tokom i nakon pandemije korona virusa, očuvanje zaposlenosti, podsticanje privrednog razvoja na principima održivog razvoja i unapređenje konkurentnosti kroz ulaganja u digitalizaciju i primenu novih tehnologija”, navodi se u saopštenju posle sednice Vlade.

  Pravo da konkurišu za novac iz ovog programa imaju privredni subjekti sa manje od 250 zaposlenih, sa punim radnim vremenom, kao i privredni subjekti srednje tržišne kapitalizacije ili “Mid Cap” sa minimalno 250, a manje od 3.000 zaposlenih, takođe sa punim radnim vremenom, koji su u privatnom ili zadružnom vlasništvu i koji su registrovani u Agenciji za privredne registre i drugim odgovarajućim registrima.

  Novac za realizaciju Programa obezbeđen je iz kreditne linije Evropske investicione banke i iz sredstava Fonda za razvoj Srbije.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE