Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ziđin

  Ziđin OBUSTAVLJA proizvodnju na tri meseca

  Borska topionica će od 20. aprila do kraja jula biti u zastoju zbog završetka projekta tehničke rekonstrukcije, proširenja i izgradnje metalurških postrojenja, odnosno povezivanja starog i novog sistema, saopštila je kompaniji Ziđin Srbija.

  Biće završena rekonstrukcija fleš-peći, kotla i pratećih sistema za prečišćavanje dimnih gasova, i rešen problem „hvatanja“ svih gasova iz konvertorske hale. U Fabrici sumporne kiseline biće instaliran nov elektrostatički filter.

  „Nakon modernizacije metalurških agregata, topionica u Boru funkcionisaće po najvišim ekološkim standardima“, navodi se u saopštenju Ziđina koji je vlasnik Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

  Bor – kompanija Ziđin Bor Koper (Zijin Bor Copper)

  Obustavljanje proizvodnog procesa u Topionici i rafinaciji (TIR) na tri meseca predviđeno je godišnjim planom kompanije, pa se uprkos tome, kako je istaknuto, u 2022. predviđa proizvodnja 85 hiljada tona katodnog bakra, 1.580 kilograma zlata i skoro 13 tona srebra.

  Kompanija Ziđin Srbija je u prethodne tri godine u poboljšanje stanja metalurških agregata i sisteme očuvanja životne sredine u topionici investirala 161,5 miliona dolara.

  „U TIR-u je prošle godine završena izgradnja sistema za sakupljanje i odsumporavanje dimnih gasova i postrojenje je avgusta pušteno u rad. Pokazalo je dobre performanse, pa je ispuštanje gasova na glavnom dimnjaku dovedeno u zakonom definisane okvire, a kvalitet vazduha u Boru je znatno poboljšan“, navodi se u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE