Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Siniša Mali, priznanje

  Opet nas s vrha vlasti UBEĐUJU: „I dalje kontrolišemo cene, svega ima dosta“

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će u skladu sa najavljenim povećanjem, prosečna penzija u Srbiji sledeće godine biti veća od 310 evra, a prosečna plata veća od 700 evra.

  Mali je podsetio da je najavljeno ukupno povećanje penzija od 19,1 odsto i da će prvo povećanje biti sprovedeno od 1.novembra ove godine, a drugo od 1.januara 2023.godine.

  „Takođe, biće povećane plate i minimalna zarada i od 15. avgusta počinju razgovori između sindikata i poslodavaca, a ako se ne dogovore, vlada će se uključiti 1. septembra“, rekao je Mali za TV Pink.

  Naveo je da je minimalac 2012. iznosio 15.000 dinara i da je cilj da sledeće godine bude 340 evra.

  „Ako dođe do povećanja miniminalne zarade, u potpunosti ćemo rasteretiti poslodavce kroz smanjenje nekih doprinosa i kroz povećanje neoporezivog dela dohotka“, kazao je ministar.

  I Mali siguran: Čeka nas teška zima

  Govoreći o predstojećoj jeseni i zimi, Mali je rekao da situacija nije laka i da nas čeka teška zima.

  Kako kaže, u poslednje tri godine krize, država je uvek preuzimala taj teret na sebe i pokazala snagu i stabilnost svojih finansija i ozbiljnost ekonomske politike.

  „I dalje kontrolišemo cene osnovnih životnih namirnica, imamo svega dovoljno – brašna, pšenice, kukuruza, ulja, šećera, imamo čak i za izvoz da pokrijemo osnovne potrebe u regionu“, rekao je Mali.

  Skočile cene struje i gasa, a u Srbiji – NEPROMENJENO (?)

  Dodao je da su cene struje i gasa skočile, a da se u Srbiji još nisu promenile, kao i da se cena goriva i dalje kontroliše.

  Na pitanje da li će biti nekih poskupljenja, Mali je rekao da će se teško izdržati sa sadašnjim cenama i da se rade razne analize, ali da će to biti daleko ispod tržišnih cena koje su trenutno u svetu.

  Govoreći o poseti crnogorskog premijera Dritana Abazovića, Mali je rekao da se konačno više razmišlja o budućnosti nego prošlosti čemu, kako kaže, svedoči i pitanje Temeljnog ugovora, kao i Otvorenog Balkana.

  Mali je kazao da je razgovarano o mnogo zajedničkih projekata kao što je luka Bar, kako za uvoz i izvoz robe.

  „To bi sa sobom povuklo izgradnju auto-puta Beograd-Bar. Sa druge strane i pruga treba da se rekonstruiše, koja bi išla čak do Budimpešte“, naveo je Mali.

  Malom bitnije da je u Vučićevom timu

  Na pitanje da li sebe vidi u novoj vladi, Mali je rekao da to nije pitanje za njega i da mu je važnije pitanje da li je u timu Aleksandra Vučića ili ne.

  „Ovo je deseta godina da radimo zajedno, od kako je on postao prvi potpredsednik vlade. Meni je veliko zadovoljstvo i čast, ne postoji osoba koja više voli i koja se više bori za Srbiju od Vučića i meni je važno da sam na njemu na raspolaganju“, kazao je Mali.

  Izvor: Pink/Agencije

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE