Oni koji love GRAMATIČKE GREŠKE najčešće pripadaju ovom tipu LIČNOSTI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oni koji love GRAMATIČKE GREŠKE najčešće pripadaju ovom tipu LIČNOSTI

  Sigurno ste upoznali jednu od onih osoba koja vas je prekinula na pola rečenice da vam kaže „Ne kaže se kući, nego kod kuće.“ Prema najnovijem istraživanju veoma je moguće da pripadaju baš ovom tipu ličnosti.

  Istraživanje je pokazalo da su oni koji su introvertni skloniji da ispravljaju vaše gramatičke, pravopisne i stilske greške u usmenom i pisanom govoru. Oni koji to rade takođe se slabije uklapaju u društvo i veoma im je teško da se slože sa drugima. I oni su takvi po prirodi.

  Ekstrovertni tipovi su, s druge strane, skloniji da ignorišu gramatičke greške.

  U studiji koja je pratila ovaj fenomen dat je oglas za kućnog majstora koji je sadržao par slovnih grešaka, odnosno grešaka koje se dešavaju pri brzom kucanju, kao što su dupliranje i zamena slova. U drugom delu teksta postojale su i pravopisne greške, kao što je pisanje glagola u negaciji zajedno.

  Na kraju studije ispitanici su upitani da li su primetili greške i koliko su im smetale. Autori studije su istakli da je jedan od razloga što ljudima, koji se retko slažu sa stvarima oko njih, smetaju greške jeste činjenica da to implicira na neznanje.

  PsyBlog koji je objavio ovu studiju preneo je da su oni koji prave ovakve greške najčešće nemarni i nezainteresovani, ili da su u žurbi, pre nego što su neuki i ignorišu norme. Stoga se savetuje da ljudi ipak ne gledaju rigorozno na greške pri kucanju i ne donose zaključke dok se ne pojave bar dve prave pravopisne greške.

  [preporucene_vesti ids=”233728, 239995, 220648″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE