Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ogromne gužve na granici: Iz Srbije i BiH pohrlili na lokalne izbore u Hrvatskoj

  Proteklih dana širile su se informacije o tome kako se autobusima organizovano stiže na dan lokalnih izbora u Hrvatsku, kako iz BiH, tako i iz Srbije.

  Jutros su se te najave i obistinile, sudeći prema izveštaju HAK. Pojačan je saobraćaj na autoputu A3 Bregana-Lipovac u smeru zapada, kao i na pojedinim graničnim prelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku, te sa Slovenijom na izlasku, saopštili su iz HAK.

  Moguća su i duža čekanja pa iz HAK korisnike mole za strpljenje.

  Na ulazu u Hrvatsku iz BiH putnička vozila čekaju od pola sata do sat i po na pojedinim graničnim prelazima, a na prelazu Bajakovo na ulaz se jutros čeka dva sata, dok se na prilazu Harmica čeka pola sata, koliko putnička vozila čekaju i na izlaz na prelazu Macelj.

  Podsetimo, hrvatski državljani s pravom glasa zbog izbora mogu ući u zemlju bez testa ili potvrde.

  Dolazak u Hrvatsku iz trećih država zbog glasanja smatraće se dolaskom iz neodložnih ličnih razloga za osobe koje imaju pravo glasanja na lokalnim izborima, a reč je o osobama koje nužno moraju imati prebivalište u Hrvatskoj.

  Na te putnike primeniće se izuzetak od Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza Republike Hrvatske, u smislu posedovanja BAT ili PCR testa, potvrde o vakcinaciji ili oporavku od bolesti covid-19.

  Drugim rečima, za dolazak na izbore ne moraju imati ni jednu od prethodno pomenutih potvrda.

  Iz MUP napominju da se osobe koje putuju zbog neodložnih ličnih razloga ne smeju zadržavati u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati. Dok borave u Hrvatskoj, glasači se moraju pridržavati svih uputa HZJZ. Ova odluka se ne odnosi samo na BiH i Srbiju, nego na sve zemlje.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE