Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  sankcija eu

  Oglasio se Janaf: Nastavlja se isporuka nafte za NIS

  Jadranski naftovod (Janaf) saopštio da mu je odobren nastavak izvršavanja ugovora o transportu sirove nafte, sklopljen sa Naftnom industrijom Srbije, koja je u većinskom vlasništvu ruskog „Gasproma“.

  Janaf je 29. marta saopštio da je EU sankcijama Rusiji zbog napada na Ukrajinu obuhvaćen i ugovor o transportu sirove nafte sklopljen sa NIS-om.

  Hrvatska kompanija je danas posredstvom Zagrebačke berze objavila da je Uredbom Saveta EU od 8. aprila o izmeni Uredbe EU o merama ograničavanja s obzirom na delovanja Rusije kojima se destabilizuje stanje u Ukrajini, omogućen nastavak izvršavanja ugovora o transportu sirove nafte koji je Janaf sklopio s kompanijom NIS za razdoblje od 1. januara do 31. decembra 2022.

  Tim ugovorom su rezervisani transportni kapaciteti Janafa po načelu „puno za prazno“ u ukupnoj količini 3,2 miliona tona nafte (plus/minus deset odsto) i nakon 15. maja ove godine.

  Krajem marta je predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će problem isporuke nafte rešavati zajedno s Hrvatskom i s Evropskom unijom.

  Izvor: RTS

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE