Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posao, rad od kuće, istraživanje

  Oglasi za posao „niču“ i na drveću: Traže prodavca i nude neobičnu stimulaciju (FOTO)

  Manjak radnika u skoro svim oblastima je već „potrošena“ tema, jer radne snage – nema, ili jednostavno neće da rade za „sitan“ novac. Zato se sve češće mogu videti plakati sa oglasima za posao, od kojih su neki okačeni i na manje uobičajenim mestima.

  Sve je više radnji, naročito u Beogradu, na čijim izlozima se uz reklamne plakate nalaze i oni sa porukom: „Potrebni radnici/ce“.

  U ovoj potrazi, ili bolje rečeno jurnjavi za zaposlenima poslodavci se domišljaju na sve načine, pa su tako oglase za posao počeli da kače i daleko od svojih izloga.

  Primera radi, jedan manji trgovinski lanac se dosetio da na prometnoj autobuskoj stanici ovakvim oglasom „okiti“ obližnje drvo.

  „Post scriptum“ ovog oglasa za posao prodavca je, uz standardne opise poslovnih prednosti, nadogradio i stimulativnim mogućnostima koje poslednjih godina „krize“ na tržištu rada primenjuju i mnogi poslodavci na bogatom zapadu.

  Naime, na ovom poslu potencijalnim kandidatima se nudi nagrada ukoliko preporuče druge kandidate, metod koji su „patentirale“ nemačke zdravstvene ustanove, naročito prilikom zapošljavanja stranaca.

  Međutim, ostaje nezaobilazna činjenica, a to je – plata. Kao što smo pre otprilike godinu dana pisali da u „Srbiji više niko neće da radi za 50.000 dinara, tako danas malo ko hoće da radi i za 60.000“.

  Neće ni 70.000 dinara

  Plata od 60.000 dinara ili nešto više od 500 evra nije donja granica za odbijanje poslova koji ne zahtevaju posebnu stručnost.

  Trgovac nameštajem, odnosno krevetima i dušecima, već duže vreme ne može da nađe radnika za isporuke i montaže, a koje je spreman da plati 70.000 dinara, naravno, uz plaćene doprinose.

  Dok ne nađu radnika, vlasnik i njegov sin putuju šest dana nedeljno i isporučuju i montiraju nameštaj…

  Sve učestalije scene: Trgovine ZATVORENE usred bela dana, razlog – NEMA RADNIKA

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE