Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oglas za posao ZGROZIO javnost: Minići, štikle, grudi… „Ovo je korak do prostitucije“

  Kada neko pomene sezonske poslove uglavnom svi pomisle na konobarisanje, rad u kuhinji ili za šankom, ali oglas za posao koji se osvanuo za jedan klub u Vodicama u Hrvatskoj izazvao je pravu buru na društvenim mrežama.

  Naime, klub traži devojke koje bi radile u noćnom klubu na „umetnom punjenju“, a uslovi su blago rečeno „šokantni“.

  „Umetno punjenje (veštačko punjenje kluba gostima) podrazumeva podizanje prometa u klubu tako da bi svaka od vas tokom večeri sebi trebala osigurati barem pet plaćenih pića“, piše u oglasu. Poslodavac je naveo kako je satnica 40 kuna (625 rsd), a radi se svako veče u nedelji od 22 sata do 3 sata u noć.

  U oglasu je detaljno opisano šta studentkinje moraju da rade u klubu, kao i kako moraju da se oblače.

  „Osnovni posao kod ‘umetnog punjenja’ je da se ponašate i izgledate kao da ste sami izabrali da izađete u taj klub i da se najlepše provedete u životu. Treba da budete veseli, da se smejete, igrate, da sarađujete jedni sa drugima – ovo će učiniti vaš posao mnogo lakši, animirajte gosta tokom vremena, jer tako održavate atmosferu, osim osmeha, obavezno komunicirajte sa ostalim gostima, ako vam ne priđu, posle nekog vremena pridružite se separeu ili stolu pored sebe“, kaže se u reklami.

  Haljine, minići, štikle…

  Iz kluba navode da devojke moraju da budu u haljinama, minićima i štiklama sa punim šminkom, urađene frizure. Nije prihvatljivo doći u crnom i bez dovoljno šminke. Mole se devojke da animiraju ekipu da što više troše i, kada se pridruže nekome za stolom, naruče piće koje nije na stolu.

  Noćni klub (Pixabay)

   

  U oglasu je navedeno i kako bi devojke trebalo da izgledaju na slikama.

  „Obavezan osmeh, izduženi vrat, brada podignuta, stomak uvučen, grudi isturene, leđa ravna, noge utegnute, ruka na boku“, navode.

  Komentari ispod ove objave su uglavnom negativni, a jedan korisnik Tvitera napisao je da je oglas za posao na „korak do prostitucije“.

  „U čemu je problem? Lakše je klinkama ovo i same češće to biraju nego rad u Konzumu na blagajni ili u skladištu. Da, odvratno je ići tom linijom manjeg otpora, a opet ove bar naplate svoje telo za razliku od većine koja besplatno hoda polugola po diskaćima“, jedan je od komentara.

  U Srbiji manje ovakvih klubova

  BIZLife je kontaktirao devojku čije je ime poznato redakciji, a koja se ovim poslom bavila kako na jadranskom primorju tako i u Srbiji. Prema njenim rečima sa ovakvim poslodavcima se do sada nije susretala i da su ovo ekstremni i retki slučajevi.

  „Ovo postoji svuda u svetu, ne samo na Balkanu. Ne treba na ovo gledati kao na neki fenomen, devojke koje animiraju goste su tu da doprinesu budžetu kluba. Gde god sam radila svuda su bili korektni prema nama, ali ovo su baš zahtevni uslovi. Nikada mi niko nije tražio ovako nešto“, kaže ona i dodaje da ovakvih klubova u Beogradu nema, ali su česti u Novom Pazaru i Tutinu, ali i na Kopaoniku, gde je i radila.

  Piće, alkohol (Pixels)

  Na pitanje da li gosti uoče ovakve devojeke u klubovima i njihovu funkciju, naša sagovornica odgovara potvrdno, ali da ih nije briga jer su u lepom društvu.

  „Oni uglavnom imaju novca i nije im problem da plaćaju pića devojkama“, kaže ona i dodaje da nekada umeju da budu nevalentni, ali da do sada nije imala većih problema.

  Prema njenim rečima na ovakvim poslovima može da se zaradi lep novac, pogotovo kada se radi u sezoni na primorju gde ima stranih gostiju koji su bolje platežne moći.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay/Pixels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE