Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posao

  Oglasio se poslodavac, autor OGLASA za posao koji je razbesneo Srbiju (FOTO)

  Zahtevi poslodavaca i plata koju nude potencijalnim zaposlenima često umeju da budu u potpunom neskladu, a jedan takav oglas za posao privukao je pažnju i izazvao revolt na društvenim mrežama.

  Oglasi za posao koji se mogu pronaći na platformama koje su tome namenjene ili društvenim mrežama, često umeju da budu nejasni i da ne opisuju dovoljno radno mesto koje se nudi potencijalnim zaposlenima. Sa druge strane neki poslodavci idu do te mere daleko da navode, blago rečeno, nedostižne zahteve za kandidate.

  Jedan takav oglas pojavio se na platformi za pronalaženje posla Infostud.rs, a mnogi su ocenili da za platu od 50.000 dinara, sa takvim tempom, niko ne bi radio. U pitanju je mesto saradnika za administrativne poslove.

  „Ako niste voljni da date sebe firmi 100%, i volite da imate više poslova, ovo nije za vas. Ako niste voljni da radite vikendom, ili nekoliko dodatnih sati jer ste potrebni timu, ovo nije za vas. Ako ne volite da naporno radite, radite brzo i sarađujete u timskom okruženju, nemojte se prijavljivati. Ako ne možete da se nosite sa zahtevnim okruženjem u kojem će vaš izvršni direktor biti strog prema vama kada vam daje konstruktivnu kritiku za vaše veće dobro, ovo nije za vas“, navodi se u oglasu.

  Lista zahteva podugačka

  Lista zahteva koje poslodavac ima prema budućem zaposlenom je podugačka, a samo neka od zaduženja su:

  Oglas za posao (TW)

  Oglas za posao (TW)

  1) Administracija

  – Apr – Priprema dokumentacije za promene vezane za klijente
  – Poreska – priprema zahteva za listing, uverenja i praćenje statusa
  – Banke – priprema potvrda i zahteva
  – Priprema dokumentacije za teren
  – Arhiviranje online i papirne dokumentacije
  – Mesečni backup – drive, trello

  2) Kancelarija
  – Nabavke materijala i inventara
  – Poručivanje Jgsp markica za prevoz
  – Javljanje na telefon i služenje pića
  – Slanje i prijem pošte

  „Imamo viziju da ova osoba jednog dana izraste u našeg menadžera za sve operacije u firmi… Tako da tražimo snažan liderski potencijal“, poručio je poslodavac u oglasu.

  A, ako ipak na pola čitanja oglasa niste odustali od ovog posla, to nije sve. Poslodavac ima još neke zahteve: „Snimite 3-minutni video (NE VIŠE) i otpremite ga na Youtube kao video koji nije na listi (uverite se da ćemo moći da ga pogledamo i da NIJE privatan). Unutar videa odgovorite na ova pitanja: 1) Reci mi nešto o sebi. 2) Zašto bismo vas zaposlili? 3) Opišite svoje iskustvo na prethodnom poslu ako ste imali. 4) Opišite slučaj u kojem ste pokazali veliku pažnju na detalje. 5) Objasnite zašto verujete da ćete napredovati u brzom, teškom, kritičnom okruženju koje vas tera da rastete“, navodi se.

  Oglasili se Infostud i poslodavac

  Na Linkdinu se oglasio i kreator oglasa koji je naveo da mu nije bila namera bilo koga da uvredi.

  „Žao mi je što je moj oglas izazvao ovakvu reakciju. Uopšte mi nije bila namera da bilo koga deskriminišem i želim da se javno IZVINIM svima koji su osetili da su ovim mojim postupkom na bilo koji način ugroženi. Oglas smo uklonili. Nadam se da ćete uvažiti moje iskreno izvinjenje“, napisao je Dejan Savić, vlasnik Knjigovodstvene agencije.
  Dejan Savić (Linkdin)

  Dejan Savić (Linkdin)

  U čitavu priču uključila se i platforma za pronalaženje poslova Infostud na kojoj je sporni oglas i osvanuo. Oni navode da nisu utvrdili nikakave povrede zakona, ali da će ipak oglas proveriti još jednom.

  „U sklopu našeg biznisa postoji sektor koji se bavi administracijom i proverom oglasa. Ostvarenim uvidom u oglas nismo utvrdili povrede zakona koje bi nam omogućile da suspendujemo slobodu oglašavanja proklamovanu Zakonom o oglašavanju“, navodi se na zvaničnom Tviter nalogu sajta.

  Izvor: BIZLife

  Foto: TW, Linkdin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE