"Oganj" vladike Grigorija: Neki sveštenici SVESNO ODBIJALI apele lekara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Oganj” vladike Grigorija: Neki sveštenici SVESNO ODBIJALI apele lekara

  Vladika diseldorfski i nemački Grigorije izjavio je da su neki teolozi i crkveni velikodostojnici namerno odbijali apele medicinskih radnika o uzdržavanju od svega što bi moglo pogoršati situaciju zbog korone, “glumeći hrabrost i pozivajući se na veru”, ocenivši da to “otvoreno treba priznati”.

  “Dok su nas najbolji sveštenici i teolozi upozoravali i pozivali nas na brigu i staranje o drugima, pojedinci su nastupali tako samouvereno, kao da znaju sve o svemu, govoreći o konkretnim ljudima koji umiru kao o zanemarivim brojkama”, rekao je vladika Grigorije u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NiN.

  On je dodao da niko od njih, dok su sve to govorili “pokazujući hrabrost isključivo na rečima”, nije otišao ni u jednu kovid bolnicu ili ambulantu “da tamo pokaže hrabrost i ljudskost na delu”.

  “I kako su pojedini autori već lepo primetili, nijedan od takvih, kada bi se sam zarazio, nije odbio ne samo lekarsku pomoć, već ni povlašćeni tretman, nimalo ne misleći pritom o drugima, nesrećnim i potrebitim bližnjima, kojima su životne okolnosti takve da nisu mogli izbeći da se zaraze, a koji su zbog tuđe neodgovornosti i sebičluka ostali bez mogućnosti da se leče, budući da je ionako ograničen broj mesta rezervisan za privilegovane”, napisao je vladika Grigorije.

  Kako je dodao, “ponekad su, doduše, takvi neodgovorni stavovi i postupci plod neznanja ili nekog podsvesnog straha njihovih počinilaca, pa im se može i treba oprostiti”.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Eto!

   Jok, more, popovi vise vole pare i od samih sebe, pa taman posla da im crkve ostanu prazne, makar svi skupa pocrkali!

  • Vasic

   Vladika Grigorije ima i veru i meru i on ovim tekstom to potvrđuje. Razum i vera idu pod ruku kao što idu zajedno zaluđenost i neznanje. Kome je do junačenja, ali ne samo na rečima, neka ide u kovid bolnice i ambulante i pokaže to na delu. Ako im to pođe za rukom da ne nose zaštitnu odeću i da pomažu bolesnim ljudima - to je fantastično. Isti ti ljudi kad se razbole onda traže medicinsku pomoć i ne odbijaju privilegije da se leče ne vodeći računa o onima koji su ugroženiji od njih. To je licemerje i ništa drugo.

  • Darko

   E nemoj molim te samo ti Gligorije. Nedaj Bože da su nam sve vladike kao ti.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE