Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Održano takmičenje u programiranju za srednjoškolce i studente – Bubble Cup 15

  Microsoft razvojni centar u Srbiji (MDCS) organizovao je jubilarno 15. po redu Bubble Cup takmičenje u programiranju za studente i srednjoškolce.

  Ove godine mogućnost da se takmiče na jednom od najprestižnijih takmičenja među mladim IT-jevcima, koje za cilj ima popularizaciju programiranja, imali su učesnici iz Srbije. Finale “Bubble Cup 15“ održano je za timove u okviru Premier League i Rising Stars divizije u Beogradu ovog vikenda.

  Sedamnaest timova (10 Rising Stars i 6 Premier League) odmerilo je svoj talenat i poznavanje veština kodiranja tokom veoma uzbudljivog takmičarskog dana.

  Timovi su se sastojali od najviše tri člana, odnosno tri studenta ili srednjoškolca.

  Ekipa “RAF Penguins”, odnela je pobedu u kategoriji Premier League. “Već par godina smo učesnici finala, ovog puta je usledila i nagrada. Veoma smo zahvalni na podršci Microsoft razvojnog centra, koja se ne ogleda samo kroz znanja koja dobijamo učešćem u ovom takmičenju, već i kroz podršku i osnaživanje, koju su nam pružili da završimo i na nekim internacionalnim takmičenjima na koja bez njihove pomoći nikako ne bismo otišli”, naveo je Aleksa Plavšić iz pobedničke ekipe.

  Rising Stars divizija je ove godine dobila pobednike, ekipu “hgsafdshsdf”, tom prilikom njihov predstavnik Mateja Vukelić, se zahvalio organizatorima, kao i ostalim učesnicima.

  “Imali smo priliku da učimo nove stvari od mentora, da razmenjujemo znanje sa našim vršnjacima, da ih upoznamo i steknemo neke konekcije koje će nam mnogo značiti za naše buduće karijere”.

  Kako je izgledalo samo takmičenje?

  Bubble Cup ove godine obeležava 15 godina postojanja. Od ideje koju je prvobitno pokrenulo svega nekoliko entuzijasta iz Majkrosoft razvojnog centra Srbija, kroz godine uz podršku organizacije Petlja, postalo je značajno, ne samo za Srbiju već i za region.

  „Bubble Cup godinama unazad predstavlja mesto okupljanja mladih programera koji postižu neverovatne uspehe na brojnim međunarodnim takmičenjima. Ove godine su priliku da nadograde svoje znanje iz programiranja imali talentovani budući stručnjaci iz naše zemlje i zadovoljstvo nam je što su tu mogućnost dobili na takmičenju koje organizuje Microsoft razvojni centar u Srbiji. Veliki broj kvalitetnih učesnika ovog takmičenja potvrđuje potencijal za dalji razvoj informacionih tehnologija koji postoji među mladima u Srbiji, kao i interesovanje za građenje karijera u industriji“, istakao je Aleksandar Cvetić, Technical Director u Bubble Cup-a i Software Engineer 2 u MDCS-u.

  Bubble Cup je timsko takmičenje u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka koje se organizuje još od 2008. godine.

  Za cilj ima povećanje popularnosti programiranja među učenicima i studentima, promovisanje timskog rada, kao i da okupi talentovane mlade programere iz cele zemlje.  Do sada je veliki broj finalista Bubble Cup svoju karijeru nastavio upravo u Majkrosoft razvojnom centru.

  Kako bi učesnici mogli da imaju najbolje iskustvo učenja, svake godine organizatori kreiraju Bubble Cup Booklet, koji sadrži rešenja iz finala Bubble Cup-a koja su detaljno objašnjena.

  Više o samim pravilima i prethodnim takmičenjima možete saznati na zvaničnom sajtu www.bubblecup.org ili putem FB stranice.

  Srbija prednjači u IT talentima, izvozu digitalnih usluga, a iznad je evropskog proseka po zastupljenosti žena u IT industriji

  Izvor: BIZLife

  Foto: Microsoft

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE