Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Menjajući sebe, menjamo svet“: Predavanje Gorana Vučetića, Mozzart, privuklo brojne članove SAM-a

  Različiti tipovi ličnosti, pozicija, stanovište, interesi, stavovi, socijalne, društvene, etničke i kulturne razlike, samo su neki od uzroka nastajanja konflikata. Odgovor na pitanje kako prepoznati konfliktnu situaciju i sprečiti je na vreme, članovima Srpske asocijacije menadžera (SAM) dao je Goran Vučetić, direktor Direkcije poslovnih procesa u kompaniji Mozzart, na radnom doručku ove organizacije.

  Na putu rešavanja konflikta, kako je Goran istakao, često se nalaze različite prepreke. Strah od interpersonalnog konflikta, nespremnost da priznamo da imamo konflikt sa nekom osobom, uverenje da drugi snose krivicu za konflikt, ubeđenje da se sagovornik neće promeniti, čak i ako mi pokušamo da poboljšamo situaciju, a veoma često i ubeđenje da će se konflikt rešiti sam od sebe.

  „Upravljanje konfliktima nije sanacija problema, već preventiva. U svakoj komunikaciji moramo da razumemo da nismo svi isti i da pokušamo da se prilagodimo situaciji, jer menjajući sebe, menjamo svet” istakao je Goran tokom predavanja.

  Goran Vučetić, Mozzart

  Kroz jasnu matricu karakteristika ponašanja po DISC modelu, Goran je objasnio strahove i motivacije četiri tipa ličnosti – dominance, influence, steadiness i compliance

  Predavanje za koje se tražilo mesto više privuklo je veliko interesovanje članova SAM-a, a među prisutnima bili su predstavnici top menadžmenta brojnih renomiranih kompanija.

  radni doručak, SAM, Goran Vučetić, Mozzart

  Sa doručka su otišli zadovoljni jer su dobili odgovor na pitanje kako prepoznati koji tip ličnosti je naš sagovornik i naći adekvatan pristup koji ne uzrokuje konflikt, već u samom početku kanališe komunikaciju u željenom smeru. Takođe i kako prepoznati sopstveno stanje svesti u trenucima kada se konflikt pojavljuje i kako prevazići inerciju automatske negativne reakcije sa naše strane, a da pritom ne samo da sačuvamo dostojanstvo, nego i uvećamo lični kredibilitet. Kao zaključak, Goran je okupljnima objasnio kako postati deo rešenja, a ne deo problema u situacijama koje imaju “eksplozivni” potencijal.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Mozzart

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE