Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od ponedeljka POJAČANA KONTROLA poštovanja epidemioloških mera

  Iako je epidemijska situacija je pod kontrolom, mnogi se ponašaju kao da korone nema, pa će inspekcijske službe Ministarstva zdravlja od ponedeljka pojačati kontrolu poštovanja epidemioloških mera.

  Još smo daleko od kolektivnog imuniteta i još smo dalje od dovoljno vakcinisanih mladih ljudi, od ponedeljka će biti mnogo intenzivniji nadzor inspekcije, kaže za RTS pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

  Goran Stamenković je rekao da su inspekcijske službe su na terenu svih ovih dana.

  „Nadzor je prilagođen svim obavezama nakon ublažavanja mera. Protivepidemijske mere su prioritet. Broj nadzora je nešto drugačiji i broj prekršajnih naloga je bio mnogo manji, nego što je bio do maja meseca, 50 posto manje prekršajnih naloga je izrečeno. U toku juna je bilo 11 zabrana“, rekao je Stamenković.

  Prema njegovim rečima, u toku jula nije bilo nijedne zabrane sa terena.

  Nadzori, preduzete, izrečene mere, možda nisu prava slika stanja stvari na terenu, s obzirom na veliko opuštanje. Od ponedeljka Radna grupa sigurno daje posebnu novu instrukciju za mnogo, mnogo intenzivniji nadzor po pitanju sprečavanja širenja kovida 19″, kazao je Stamenković.

  Napominje da su ekipe prisutne, i dodaje da mnogi inspektori nisu koristili nijedan dan godišnjeg odmora godinu dana.

  „Apsolutno će biti angažovanje maksimalno svih raspoloživih resursa i kapaciteta. To znači prepoznavanje rizika. Sanitarna inspekcija vrši inspekciju bazena, česama, centralnih vodovoda, vrtića, predškolskih ustanova i kolektivne ishrane.“

  Već smo izrekli nekoliko zabrana. Od sutra prepoznavajući rizike usmerićemo ponovo ciljane kontrole, kazao je Stamenković.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE