Obezbeđenje će LEGITIMISATI putnike koji NAPADNU kontrolore

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Obezbeđenje će LEGITIMISATI putnike koji NAPADNU kontrolore

  Sava Terzić iz kompanije Kentkart izjavio je da obezbeđenje koje će biti sa kontrolorima u vozilima javnog prevoza neće legitimisati putnike, ali da će to uraditi u slučaju napada na kontrolora, u svrhu pisanja krivične prijave.

  U javnom gradskom prevozu su od 1. jula počela su da važe nova pravila o kontroli karata. Privatna kompanija Kentkart koja je dobila taj posao je saopštila, da će kontrolore na terenu ubuduće pratiti privatno licencirano obezbeđenje.

  Komentarišući ulogu kontrolora i obezbeđenja u javnom prevozu, Terzić je za N1 istakao da zbog toga ne negoduju građani koji imaju, već oni koji nemaju karte.

  “Ono što je za mene neverovatno je da je jedna za mene bezazlena informacija da ćemo mi uvesti obezbeđenje u cilju zaštite naših ljudi na radu kako bi im se obezbedilo normalno poslovanje, izazvala polemiku u javnosti.”

  Kad uđete u tržni centar, i kad vidite radnika obezbeđenja, niko nema nikakav komentar, ali ako se vidi radnik obezbeđenja u javnom prevozu to izaziva ogromnu medijsku pažnju, kaže on.

  “Naša intencija uvođenja obezbeđenja nije protiv bilo kog građanina, naprotiv, ona je da uvede kvalitetnu našu uslugu. Da ta usluga prolazi sa što manje incidenata.”

  U Beču putnike bez karata odvodi policija

  Obezbeđenje neće legitimisati građane, u normalnoj situaciji to se ne dešava, naglasio je on i dodao da “putnika koji napadne kontrolore, u svrhu pisanje krivične prijave za napad na kontrolora, obezbeđenje ima pravo legitimiše”.

  “U normalnim okolnostima, nema nikakvih legitimisanja, niti bilo koje prisile. Niti imaju prava to da rade. Prva i osnovna funkcija njihova je da zaštite kontrolora”, kazao je on i dodao da na prigradskim linijama postoje tačke za koje je procenjeno da veliki broj putnika ne kupuje kartu za gradski prevoz.

  Na primedbu da deluje zastrašujuće kada u vozilo gradskog prevoza uđe desetak kontrolora, pripadnika obezbeđenja i komunalne milicije, odgovara da isto tako deluje zastrašujuće kada u Beču po putnike bez karata dođe policija sa dugim cevima i odvedu ih u policijsku stanicu.

  Govoreći o cenama, on je napomenuo da će biti identične kao i do sada, 250 dinara, kao i da će i nadalje tako funkcionisati. Dodaje da personalizovane kartice mogu da se dopunjuju onlajn plaćanjem, ali ne mogu nepersonalizovane.

  “Obezbeđenje u javnom prevozu nema pravo da LEGITIMIŠE GRAĐANE”

  BUS PLUS odlazi u istoriju – da li treba da požurite sa ZAMENOM kartica?

   

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE