Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fijat

  Fijat plastik se državi „ne javlja na telefon“

  U slučaju radnika kragujevačkog Fijat plastika nema nikakvog pomaka iako ih je pre dve i po nedelje u Beogradu primila ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević i obećala da će zatražiti da poslovodstvo kompanije počne pregovore sa štrajkačima i da poštuje zakone na čije su kršenje ukazali radnici.

  Posle toga, slučaj štrajkača Fijat plastika se izgubio iz žiže javnosti, a kompanija nije reagovala.

  Na to su radnici i članovi Štrajkačkog odbora (koji su štrajku još od februara) ponovo skrenuli pažnju javnosti (kao kada su pisali i ministarki Kisić Tepavčević) u ponedeljak 5. juna, istakavši da Fijat plastik nastavlja da „krši legitimne zahteve štrajkača i krši zakone čak i posle intervencije nadležnog ministarstva“.

  To je za Danas potvrdio i Zoran Miljković, predsednik Štrajkačkog odbora Fijat plastika.

  Fijat odbija da sedne i pregovara s našim sindikatom (Samostalnim), iako su na sastanku sa ministarkom Kisić Tepavčević obećali da će to da učine uz posredovanje državne Agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

  Sada smo saznali da se menadžment Fijata ne javlja direktoru Agencije i čime jasno pokazuju da ne žele pregovore sa nama, kaže Miljković.

  Njegove kolege i on pozivaju ministarku da konačno ispuni ono što je obećala, a to je da će država posredovati između njih i Fijata i da natera ovu kompaniju „svim pravno raspoloživim sredstvima da se vrati u zakonske okvire Srbije, jer je opšte poznato da oni krše sve naše postojeće zakone već godinama“.

  Prema njegovim rečima, radnici Fijat plastika koji su u štrajku zbog kršenja zakona o radu i štrajku od 18. februara nastavljaju sa štrajkom do ispunjenja svih zahteva čim se vrate sa prinudnog odmora u utorak, 13. jula.

  Izvor: Danas

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE