"Obezbeđenje u javnom prevozu nema pravo da LEGITIMIŠE GRAĐANE"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Obezbeđenje u javnom prevozu nema pravo da LEGITIMIŠE GRAĐANE”

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da obezbeđenje u javnom prevozu koje će ići sa kontrolorima nema pravo da legitimiše građane. To je, kako je on rekao, “nemoguće”.

  Prema njegovim rečima, o obezbeđenju u javnom prevozu odlučio je privatni partner bez odluke Grada Beograda, ali će procenu te odluke uraditi Javno pravobranilaštvo.

  „Javno pravobranilaštvo će uraditi procenu te odluke koju je uradio naš privatni partner koji naplaćuje karte u Beogradu od 2012. godine i oni će proceniti da li je to u skladu sa ugovorom i zakonom, a onda će Grad dati svoj stav“, kazao je on za TV Prva i dodao da zakon ne sme da se krši, ali da prevoz mora da se plaća.

  Kada je reč o bezbednosti liftova u gradu, Vesić je naglasio da će država pomoći građanima da liftovi budu bezbedni, jer je njihova prosečna starost 40 godina.

  „Kreiramo program koji treba da se realizuje do kraja godine. On će građanima omogućiti da te liftove plaćaju na 10 godina, a ne na tri kao što je bilo do sada. Ta naplata će se vršiti putem računa za infostan, a cena će zavisiti od vrste liftova za koju se stanari odluče“, objasnio je on.

  Takođe je rekao da će Grad Beograd oko 15. jula raspisati gradski konkurs za subvencije za kupovinu bicikla.

  „Predložili smo izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, tako da bi i bicikli mogli da se voze u žutoj traci, a radimo i 40 kilometara novih biciklističkih staza, jer želimo da stimulišemo korišćenje bicikla“, kazao je on.

  BG: Kontrolori u autobusima od danas u pratnji OBEZBEĐENJA

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Sasa

   Pa zna se sta je obezbedjenje, stiti subjekta u ovom slucaju kontrolore od fizickog napada, drugo i vise nema cak ni policija, vojska osim specijalnog naloga javnog tuzioca iz razloga organizovanog kriminala

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE