Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NSZ: Nezaposleni od sada moraju da se jave i dođu na razgovor lično

  Nacionalna služba Srbije za zapošljavanje (NSZ) objavila je da će se, u skladu sa uredbom Vlade o ublažavanju epidemioloških mera, redovno javljanje nezaposlenih, kao i individualni razgovori sa nezaposlenima, ubuduće obavljati isključivo neposredno, uz lično prisustvo.

  NSZ je poručila da je i dalje na snazi obaveza poštovanja svih epidemioloških mera, kao što su nošenje zaštitnih maski i održavanje fizičke distance.

  I sve druge aktivnosti NSZ koje su dosad obavljane u smanjenom obimu, kao i one koje su zbog pandemije bile obustavljene, biće organizovane u skladu s novim epidemiološkim merama.

  NSZ će i ubuduće svojim korisnicima omogućiti da se lično, putem pošte ili elektronskim putem prijave na evidenciju nezaposlenih, da podnesu zahtev za novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, kao i zahteve za procenu radne sposobnosti, za izdavanje uverenja iz evidencije nezaposlenih, za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, za izdavanje dozvola za rad strancu i za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viškova zaposlenih u firmama.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE