Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novosti: Agencija u vanrednoj kontroli imovine Tome, Malog, Čede….

  Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je vanrednu kontrolu imovine i prihoda 11 funkcionera, među kojima su bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, prenose Večernje novosti.

  Kako pišu Večernje novosti, jedan slučaj je okončan zahtevom za pokretanje prekršajnog postupka, a deset još traje.

  Poslednji na spisku onih koji se vanredno proveravaju je lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, zbog pisanja hrvatskih medija o jahti, koje nema u izveštaju koji je predao Agenciji. Zbog pisanja medija, Agencija vanredno proverava i imovinske karte direktora nekoliko škola i preduzeća.

  Ukoliko se ispostavi da neko u svom izveštaju o prihodima i rashodima dao nepotpune ili lažne podatke, može da bude kažnjen novčano, ali i da bude poslat u zatvor na šest meseci do pet godina.

  Po poslednjem preseku kontrole 2016. godine, list navodi da su krivične prijave podnete protiv predsednika Opštine Lebane Srđana Jovića, sudije iz Čačka Miodraga Plazinića i direktora „Luke“ Novi Sad Aleksandra Milovančeva.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • "rtb bor"

   OD BAHATOSTI DO UMILJATOSTI?! Zbog čega Agencija za borbu protiv korupcije nije pokrenula kontrolu imovine i prihoda čelniku RTB Bor, funkcionera SNS i bližeg vrhu te stranke, a blizak je mnogim poznatim i nepoznatim personama. Bahati i obojen svim partijskim bojama i najmoćniji , možda i najbogatiji čovek u Srbiji, samo su deo atributa i elongacije čelnika RTB Bor, Spaskovskog. On po prirodi može, dok mu je potreban, da sarađuje i sa crnim đavolom. Ovo su okusili Šainović, Dinkić, Tadić, Dulić, Bubalo i mnogo drugih, sada nisu mu interesantni, pregazila ih epoha i on lično. Sada je njegov bog isključivo ΛV, a dokle, dok je na vlasti i dok ga zdušno podržava, u suprotnom, preletaće u drugo zanimljivije jato. Spaskovski ima radni staž bez benificiranog 45 godina, starost punih 69 godina, um i karakter sve što je njemu povoljno, a karakter: šlihter, uvlakač, gmizavac, klimoglavac, bahatost i nevaspitanost. Moćan, uvukao se svim dosadašnjim moćnicima, osim Tomi Nikoliću i ima ih u šaci. RTB Bor, nekada jedna od najačih privrednih subjekata u SFRJ, doveo ga do propasti i bankrota. Kriminal, stanovi u Londonu i Beogradu, hoteli, promašene i naduvane investicije su prateći elementi radnog veka Sose. Osim uništenje RTB Bor, uništio je i kadrovsku strukturu, jer je on najpametniji, najradniji, vedri i oblači RTB Bor-om i Borskim okrugom i sire. Pomogao mu i sve aminovao ΛV lično da se obogati, a ne i RTB Bor, mada su otpisana dugovanja od devetsto miliona evra, a sada dugovi narasli na novih 1,1 milijarde evra. Dokle će tako? Sve dok mu ne omoguće da, od napornog rada, dovoljno odleži ili dok ga svevišnji drži. Sada preti i svojoj meceni, koji ga menja već tri godine, nema zamenu? Ako država ne ume da pohapsi sve umešane u procesu upropašćavanja RTB Bor, a sebe uzdizati u stalež bogatih lopova i kriminalaca, i nije neka.

  • jasna

   Sve poznato o niko ništa ne preduzima. Ako je taj čovek tako silan i sve nabrojane političare pridobio, onda je on stvarno "ekspert" za šou biznis. I zemlja nam je za šou, pa su i direktori šoumeni. Neće se ovde skoro bilo šta na bolje promeniti...dan za danom afere, zloupotrebe, nepoštovanje zakona, a niko ne odgovra, ili odgovara prekršajno. Krivično odgovaraju samo sitni prestupnici.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE