Novinari nađite drugi posao: Roboti sve bolje pišu vesti

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novinari nađite drugi posao: Roboti sve bolje pišu vesti

  Ako planirate da upišete žurnalistiku, možda biste mogli da preispitate tu odluku. Roboti sve bolje pišu vesti, a savladali su i smišljanje naslova.

  Izuzetno složen proces pisanja naslova za članke veštačkoj inteligenciji iz američke kompanije “Primer” predstavlja sve manji problem.

  Američka kompanija “Primer” već dugo razvija veštačku inteligenciju, koja pisani format može oblikovati poput ljudskog novinara. Ovaj složeni proces uključuje i smišljanje prikladnog naslova složenog prema sadržaju samog članka i kako stvari stoje – sve su bolji u tome.

  Veštačka inteligencija je do sada savladala zadatak sakupljanja podataka i pisanja kratkih izveštaja, ali nikad nije dosegla nivo kreativnosti koju imaju ljudski novinari. Štaviše, svi naslovi koje su računari izbacili bili su ili pogrešni ili nisu bili dovoljno privlačni da čitatelja privuku da ih cele pročitaju.

  Međutim, to više nije slučaj.

  Veštačka inteligencija odgovorna za naslove postaje sve bolja i bolja, što znači da ćemo uskoro naići na tekstove koji su vrlo slični onima koje je napisao pravi novinar.

  Dakle, već za nekoliko godina roboti će pisati vesti umesto novinara. Zastrašujuće?

  Izvor: BIZLife/Domino magazin

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE