Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi ugovori od 95 miliona dolara oružare „drže u životu“

  Vrednost novih ugovora fabrike Zastava oružje u toku 2020. godine je 95 miliona dolara, čime je osigurano stabilno poslovanje u narednom periodu, saopšteno je iz te fabrike.

  Kako je navedeno, projektovana realizacija do kraja 2020. godine biće veća za oko 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

  Tokom 2020. godine završena su ispitivanja Modularne puške M-19, koja postaje deo naoružanja Vojske Srbije. Za potrebe vojske u toku je ispitivanje pištolja, snajperskih i dalekometnih pušaka i puškomitraljeza.

  Iz fabrike su saopštili da su poslovanje i rad fabrike suočeni sa brojnim problemima usled pandemije virusa COVID-19, posebno tokom vanrednog stanja.

  Bili su prekinuti normalni tokovi snabdevanja repromaterijalima i značajno otežana, u nekim slučajevima čak i onemogućena isporuka gotovih proizvoda.

  I pored teškoća izazvanih pandemijom, u fabrici su ovu godinu ocenili uspešnom, jer je održan kontinuitet i povećan obim proizvodnje.

  Fabrika Zastava oružje oglasila se saopštenjem povodom Dana fabrike u utorak i 167. godine od osnivanja. U kragujevačkoj Topolivnici su 27. oktobra 1853. godine izlivene prve topovske cevi.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE