Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jedan segment avio-saobraćaja korona NIJE UGROZILA, naprotiv

  Bogataši u poslednje vreme sve češće izbegavaju komercijalne letove pa se neretko odlučuju za privatne avione kako bi izbegli kontakt sa drugim putnicima i na taj način što više smanjili rizik od zaraze koronavirusom. Neke kompanije koje pružaju uslugu privatnih letova su zabeležile veliki broj novih korisnika koji radije plaćaju veće sume kako bi što sigurnije leteli i sačuvali svoje zdravlje.

  Putnici privatnih aviona često dolaze direktno ispred aviona gde se ukrcavaju i započinju putovanje, što znači da nemaju kontakt sa drugim putnicima na aerodromima, a ni tokom leta.

  Broj komercijalnih letova je upola manji, dok je broj privatnih letova smanjen tek za 10 odsto u periodu između 1. septembra i 15. oktobra u odnosu na prošlu godinu, piše Klix.

  Broj privatnih letova u avgustu je bio veći u odnosu na isti mesec prošle godine.

  Karta za privatni let u Evropi košta oko 4.500 evra i više, zavisno od veličine aviona i distance.

  Većina putnika koji koriste privatne avione to čine u slobodno vreme i za zadovoljstvo, ali se povećava i broj poslovnih korisnika uključujući duge skupe letove.

  „Reč je o porodicama koje svoje krugove drže čvrsto na okupu, poslovnim ljudima ili timovima koji moraju da obavljaju poslove na različitim kontinentima“, rekla je direktorka kompanije Flexjet Marine Eugene.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE