Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Muzej Đorđu Balaševiću

  Novi Sad dobija novi most, izdati lokacijski uslovi

  Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je lokacijske uslove za izgradnju mosta u produžetku Bulevara Evrope.

  Uslovi su izdati, kako se navodi u dokumentu, za „faznu izgradnju obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava“, odnosno za potrebe izrade „idejnog projekta, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje“ u skladu sa Planom generalne regulacije mosta u produžetku Bulevara Evrope u Novom Sadu.

  Za potrebe izdavanja lokacijskih uslova, u kratkom periodu od kraja novembra 2021. godine do početka februara 2022. godine, Koridorima Srbije izdato je više od 20 uslova javnih preduzeća, ministarstava i nadležnih institucija.

  Između ostalih, uslove za izgradnju mosta dali su i Pokrajinski zavod za zaštitu životne sredine kao i Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne – institucije na koje su ekološki aktivisti prethodnih meseci najviše apelovali da reaguju i spreče uništavanje prirode Šodroša do kog bi navodno došlo zbog izgradnje mosta.

  Uslove su dali i JKP Put, Ministarstvo odbrane, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, JVP Vode Vojvodine, Direkcija za plovne puteve Republike Srbije, i drugi.

  Planirani most preko Dunava predstavlja produžetak Bulevara Evrope u pravcu juga, a trebalo bi da povezuje primarnu uličnu mrežu Novog Sada sa Sremskom Kamenicom. Predviđeno je da ima minimalno dve saobraćajne trake po smeru za drumska vozila, minimalno dve dvosmerne biciklističke staze i minimalno dva trotoara za dvosmerno kretanje pešaka.

  Bulevar Evrope na više mesta se označava kao državni put, a navodi se i da kolovozna konstrukcija treba da zadovolji uslove teškog teretnog saobraćaja.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE