Posle samo godinu dana: Ostavka direktora ToMontenegra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posle samo godinu dana: Ostavka direktora ToMontenegra

  Izvršni direktor crnogorske nacionalne aviokompanije ToMontenegro Predrag Todorović podneo je Odboru direktora i Ministarstvu kapitalnih investicija (MKI) zahtev za sporazumni raskid ugovora.

  Iz nacionalne aviokompanije su saopštili da je Todorović kao obrazloženje naveo da je podneo zahtev isključivo iz ličnih razloga, uz predlog da otkazni rok bude 38 dana. Todorović se odrekao svih prava ugovora u preostalom trajanju od tri godine kao i prava na otpremninu.

  “Predrag Todorović je na funkciji izvršnog direktora crnogorskog nacionalnog avioprevoznika od februara prošle godine, kada je i osnovana kompanija ToMontenegro. Za proteklih godinu dana, tokom kojih je stručno i savesno obavljao ovu funkciju, rad kompanije bio je usmeren na racionalno i efikasno poslovanje, sa ciljem da se ToMontenegro komercijalni naziv AirMontenegro) razvija dugoročno u održivu kompaniju i prepoznatljiv nacionalni brend”, naveli su iz kompanije.

  Todorović je, ističe se u saopštenju, u obrazloženju naveo da je za samo godinu dana kompanija uspela da kupi dva vazduhoplova Embraer 195LR i vrati ih u tehnički ispravno stanje, te dobije potpuno novu licencu za obavljanje komercijalnog vazdušnog prevoza putnika i roba.

  Kompanija će, dodaju, uskoro dobiti i IATA kod, brendirana oba aviona, u toku su pripreme za IOSA sertifikaciju i druge aktivnosti na dodatnom unapređenju poslovanja.

  Todorović je naglasio i da je kompanija obezbedila da 90 odsto zaposlenih čine bivši radnici prethodne državne aviokompanije, čime je, kako je dodao, “potvrđen društveno odgovorni pristup, zapošljavanje bez nepotizma i isključivo na osnovu znanja i iskustva”.

  Izvor: CdM

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE