Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi Pazar: Direktor bolnice TUŽIO 25 ljudi koji su KRITIKOVALI njegov rad

  Pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru u toku je 25 postupaka protiv osoba koje je v.d. direktora Opšte bolnice u tom gradu Meho Mahmutović tužio zbog uvreda, ili tražio nadoknadu štete, objavio je danas radio Sto plus.

  Od 24 privatne tužbe, četiri postupka su pravosnažno okončana i to tako što je u dva presudjeno u Mahmutovićevu korist, a tuženi kažnjeni sa 30.000, odnosno 50.000 dinara, dok su dva obustavljena.

  Dvadeset postupaka po privatnim krivičnim tužbama je još u toku.
  Mahmutović je podneo i 13 tužbi za naknadu štete, od kojih je do sada osam rešeno i to tako što je četiri tužbe direktor Opšte bolnice sam povukao, a dve mu je Osnovni sud odbio kao neosnovane.

  Jedan spor je okončan poravnanjem i isplatom 10.000 dinara tuženog Mahmutoviću, dok je u jednom Sud delimično usvojio zahtev direktora Opšte bolnice i naložio tuženom da mu isplati 60.000 dinara.

  Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru tužbe je uglavnom podnosio protiv građana i zdravstvenih radnika koji su u javnosti, medijima i na društvenim mrežama kritikovali njegov rad i postupanje prilikom krize izazvane epidemijom korona virusa u ovom gradu prošle godine.

  Izvor: Beta

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE