Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi model u Kragujevcu tek za dve godine?

  U javnosti se minulih dana spekulisalo s najavom novog modela Fijata, koji bi trebalo da počne da se proizvodi već dogodine, međutim, Danas piše da se novi model ne može očekivati pre 2020.

  Pojedini domaći mediji su, maltene kao gotovu stvar, najavili da će 2019. u Kragujevcu početi proizvodnja malog Fijatovog SUV tj. malog terenca. U toj kompaniji se ovim povodom nisu zvanično oglasili, ali se nezvanično iz te fabrike čuje da je reč o medijskim spekulacijama bez osnova, navodi ovaj list.

  Jedini osnov je, kako prenosi Danas, taj da će fabrika u Kragujevcu u dogledno vreme zaista da dobije proizvodnju novog modela, ali to sasvim izvesno neće biti naredne godine.

  List piše da bi o planovima Fijat Krajsler grupacije u Srbiji, generalna menadžerka kragujevačke fabrike Silvija Verneti trebalo da razgovara sa nadležnima u Vladi Srbije krajem ovog ili početkom narednog meseca. Tom prilikom će, najverovatnije, biti otvoreno i pitanje finansijskog učešća države Srbije, kao suvlasnika fabrike, u njenim daljim razvojnim planovima.

  Srbija bi, shodno vlasničkom udelu, u finansiranju razvoja novog modela trebalo da učestvuje sa 33 odsto. Osvajanje, razvoj i promocija novog modela inače košta više stotina miliona, do milijardu evra, piše Danas.

  U takvim okolnostima, sve i da je u top menadžmentu Fijat Krajslera doneta odluka o novom modelu, njegova proizvodnja u Kragujevcu ne bi mogla da počne pre 2020, i to pod uslovom da se radi o modelu u poodmakloj fazi.

  Fabrika u Kragujevcu je krajem prošle godine potvrdila da je dobila „srebrni status“ u proizvodnji automobila svetske klase i dva dodatna poena. Sa izvesnošću se očekuje da će dogodine da dobije još dva boda, koliko joj nedostaje za dobijanje „zlatnog statusa“, čime će definitivno da se kvalifikuje za dobijanje novog modela.

  Izvor: N1, Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE