Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi kancelar DIŽE MINIMALAC na 12 evra

  Posle pobede Socijalista na izborima u Nemačkoj, najverovatnije će novi kancelar biti Olaf Šolc iz Socijaldemokratske partije Nemačke.

  Glavne teme predizborne kampanje bile su ekonomske, posebno ona o minimalnoj ceni rada.

  Prvi cilj pobednika izbora i najverovatnijeg kancelara Olafa Šolca je povećanje minimalne cene rada, odnosno minimalne satnice na 12 evra.

  Kako je isticano u kampanji, od toga bi najviše profitirale blagajnice u trgovinama, dostavljači paketa i radnici na sličnim pozicijama.

  „Tu se radi i na priznanju koje se mora osetiti i na novčaniku. Aplaudirati junacima u korona-krizi nije dovoljno“, kazao je Šolc u jednom intervjuu, a ponovio više puta u toku kampanje.

  Usmerneost SDP na ovu temu, kao i energetske reforme, birači su očito prepoznali kao nužnost, a kako su ih po istraživanjima smatrali najkompetentnijim za ove oblasti, nagradili su ih i najvećim brojem mandata u Bundestagu.

  „Glavne tačke kampanje su respekt i jačanje zajedništva na polju socijalne sigurnosti, kako bi se minimalna plata povisila sa 9,5 na 12 evra, da penzijski i zdravstvenni sistem budu sigurni, te poštovanje čoveka koji živi od svog rada“, poruka je koju je budući kancelar ponavljao kroz kampanju.

  Ovakav potez je „dobar signal“ desetine hiljada radnika na Zapadnom Balkanu, koji svoju egzistenciju vide na zapadu, pre svega u Nemačkoj.

  Kako je nestašica radne snage u regionu najveća ekonomska boljka, rezultati izbora u Nemačkoj te očigledno poboljšanje uslova rada samo bi mogli pojačati zov „pečalbe“.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE