Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NARUČIO mobilni preko interneta, a stigla mu CIGLA

  Muškarac iz Osijeka je preko društvenih mreža kupio mobilni telefon od 1.500 kuna, ali kad je paket stigao poštom, u njemu se nalazila samo cigla, piše zagrebački portal index.hr, pozivajući se na Glas Slavonije.

  „Smatram se prilično internetski pismenim. Na pametnom telefonu i laptopu po nekoliko sam sati dnevno i poslednjih sam godina najmanje 50 puta kupovao, ali i prodavao stvari dogovorom preko društvenih mreža. Bilo je tu raznih mobilnih, delova za kola, tehničke robe od nekoliko hiljada kuna. Sve je funkcionisalo dobro do marta, kada sam nekoliko puta sam sebi naglas rekao – koji si ti kreten i budaletina. Veselo sam otvorio paket koji mi je stigao, ali umesto telefona koji sam platio 1.500 kuna ugledao sam ciglu“, rekao je za Glas Slavonije 52-godišnjak iz osječke Retfale.

  Svu svoju pažnju potom je usmerio prema komunikaciji s „prodavcem“, ali profil na društvenoj mreži preko kojeg su komunicirali bio je zatvoren.

  Osoba s kojom je dogovorio kupovinu, kako mu je rekla, bila je s područja Samobora, a paket je stigao iz Stobreča pokraj Splita. Policiju nije zvao.

  Naručio deo za kompjuter, stigao mu miš na navijanje

  Drugom prilikom šteta nije bila toliko velika, naručio je za 80 kuna deo za kompjuter, a stigao mu je, takođe u paketu – plastični miš na navijanje.

  „Svestan sam da je krivica isključivo moja jer se trgovina preko društvenih mreža uglavnom odvija – na poverenje. Druga greška bila je što smo informacije izmenjivali porukama, a ne direktnim telefonskim pozivom, iako ni to nije sigurno. Hteo bih ovim putem upozoriti ljude da budu oprezni prilikom kupovine preko društvenih mreža, kao i da vrednije stvari, osim ako dobro ne poznaju osobu, kupuju isključivo preko specijaliziranih internetskih stranica“, rekao je on.

  Ciglu i miša na navijanje ostavio je kao suvenire u kafiću, ciglu je ukrasio rečju „budaletina“, a na miša je dopisao „kreten“.

  Kaže kako se svi dobro nasmeju kada to ugledaju na polici iza šanka. Zbog paketa od marta opravdano od prijatelja dobija nadimak – Cigla.

  Izvor: Index

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE