Novi fudbalski skandal: Katar kupio Mundijal

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi fudbalski skandal: Katar kupio Mundijal

  Engleski list Tajms objavio je dokaze i dokumente do kojih je došao, da je Katar doslovnio kupio domaćinstvo Mundijala od FIFA za ukupnu sumu od 880 miliona dolara.

  Ceo posao nije išao tako što je neko doturio aktovku sa parama, već je sve završeno preko čuvene tv kuće Al Džazira. Ona je u vlasništvu katarskog emira šeika Hameda ben Kalife al Tanija, tako da se on sumnjiči da je mozak cele operacije.

  Al Džazira je samo 21 dan pre nego što je određeno ko će biti domaćin Mundijala 2020. godine kupila od FIFA tv prava na utakmice za 400 miliona dolara.

  Ali, “kvaka” je u jednoj klauzuli tog ugovora, zbog kojeg ga sada češlja švajcarska policija. Prema sporazumu koji su potpisali FIFA i Al Džazira, ova tv kuća će platiti još 100 miliona dolara ako domaćin Mundijala bude – Katar. Tri nedelje kasnije i taj uslov je ispunjen.

  Ostala je da se uplati sledećeg meseca još jedna tranša, nešto manja od 400 miliona evra, a koja je iznenada ugovorena tri godine kasnije. Tako da kada se sve sabere, Al Džazira će platiti FIFA 880 miliona dolara samo za tv prava za utakmice Svetskog prvenstva.

  Izvor: Mozzart sport

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE