Zakon o poreklu imovine: Svako može da bude na udaru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zakon o poreklu imovine: Svako može da bude na udaru

  Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da je na rešenju da se poreklo imovine preispituje od 2007. godine insistirala Poreska uprava, ali da se, kroz javnu raspravu, mogu prihvatiti i druga, kako kaže, konstruktivna rešenja.

  Ministarka je pre nekoliko dana najavila da će se u javnosti uskoro pojaviti Nacrt zakona o poreklu imovine, a pre nekoliko dana ona je najavila da bi na proleće zakon trebalo po hitnom postupku da uđe i u skuštinsku proceduru.

  Na pitanje zašto je rok od kojeg će krenuti da se ispituje imovina početak 2007. godine, ona je rekla da su se tek tada formirali elektronski registri u Poreskoj upravi i od tada ona može efikasnije da deluje, dodajući da sada postoje i neki drugi potrebni registri kako bi podaci mogli da se unakrsno ispituju.

  “Ovaj zakon se odnosi na sve poreske obveznike, na sve one koji svojim načinom života izazivaju sumnju da nisu prijavili stvarne prihode da postoji razlika između legalno prijavljenih prihoda, prihoda koji se oporezuju i njihove stvarne imovine.”

  Tako da, svako može da bude na udaru. To zavisi pre svega od same Poreske uprave koja će da proceni čiju imovinu će kontrolisati na osnovu godišnjih smernica koje donosi direktor Poreske uprave, pojasnila je ministarka.

  Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u petak da će zatražiti da Zakon o poreklu imovine obuhvati period od devedesetih godina do danas, a ne samo od 2007, kao što je to nacrtom predviđeno.

  Izvor: N1

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE