Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „NOVA NORMALNOST“: Oko 2.400 inspektora kontroliše KOVID propusnice

  Predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor Marija Obradović izjavila je da će oko 2.400 inspektora, svih 46 inspekcija u Srbiji, kontrolisati da li se poštuje odluka da svi gosti ugostiteljskih objekata u zatvorenom delu moraju imati kovid propusnicu posle 22 časa.

  Ona je za Radio televiziju Srbije (RTS), rekla da će inspektori večeras i sutra uveče imati ulogu „savetodavnog nadzora“, dok od ponedeljka postoji mogućnost kažnjavanja, pisanja prekršanjih naloga.

  „Ne postajemo policijska država, već olakšavamo život vakcinisanima, a onim drugima ukazujemo na značaj vakcinacije. Ovo je samo korak dalje do bolje organizacije života u ‘novoj normalnosti'“, rekla je Obradović, navodeći da inspektori koji nisu vakcinsani neće učestvovati u kontroli.

  Ona je naglasila da će inspekcija i Komunalna milicija biti samo „supervizija“, jer su vlasnici ugostiteljskih objekata, kovid redari, u obavezi da provere da li njihovi gosti imaju kovid propusnicu.

  Ako u zatvorenom ugostiteljskom objektu ima ljudi bez kovid sertifikata posle 22.00 časa, taj objekat će biti ispražnjen i zatvoren na 24 časa, rekla je Obradović, koja je i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

  Prema njenim rečima, ako se narednog dana to ponovi, ići će se na „rigorozniju meru“ i novčano kažnjavanje od 300.000 dinara za pravno lice, za odgovorno nešto manje, kao i 5.000 za građanina koji se nije pridržavao mere.

  „Maksimalno pojačavamo kontrolu u svim gradovima, mestima. Najjača je u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Subotici“, rekla je Obradović.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE