Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NOĆENJE u japanskom hotelu za JEDAN DOLAR, ali uz jedan „mali“ uslov

  Kada je mladi Tetsuya Inoue počeo da voditi hotel Asahi Ryokan u japanskom gradu Fukuoka koji je nasledio od svoje bake, pitao se kako može popraviti poslovanje u njemu.

  Dvadesetsedmogodišnji Inoue je došao do ideje da iskoristi internet kako bi došao do novih klijenata, ali i nove vrste prihoda.

  Sada gosti Asahi Ryokan hotela plaćaju prenoćište samo jedan dolar, ali pod jednim uslovom – da vaš kompletan boravak u sobi ovog hotela bude snimljen i objavljen na internetu.

  Na ovaj način, Inoue je privukao pažnju, a ljudi željni nečeg novog odmah su prihvatili igru.

  Ipak postoje ograničenja u načinu rada live streaminga. Inoue je objasnio novinaru CNN Travela da se snima samo video zapis bez tona i zvuka kako bi gosti imali određenu dozu privatnosti. Takođe, gosti mogu isključiti svetlo kada završe s dnevnim aktivnostima, a kamera u kupatilu nema.

  „Ovo je veoma stari ryokan i nalazi se na jeftinijoj strani grada i zbog toga mi je trebalo nešto novo, neka dodatna vrednost o kojoj će svi pričati. Osim toga, mladi danas ne brinu toliko o privatnosti“, kazao je Inoue.

  Do sada je četvoro gostiju prihvatilo ovu ponudu. Iako sobe od dolar ne mogu doprineti njegovoj zaradi, on se nada da će njegov YouTube kanal koji se zove One Dollar Hotel, a koji je do sada prešao hiljadu pretplatnika, uskoro skupiti 4.000 sati pregleda, pa će na njemu moći da postavlja oglase.

  Takođe, na zidovima hotela postoje znakovi koji podsećaju goste da se snimaju kako bi bili što interesantniji gostima.

  Osim prilike da hiljade stranaca gledaju boravak u Fukuoki, CNN je stavio Fukuoku kao jednu od obaveznih destinacija koju bi trebalo posetiti. Ovaj lep primorski grad poznat je po svojoj neverovatno ukusnoj hrani. Svakog dana ovde se može pojesti domaća, sveže ulovljena riba.

  https://www.youtube.com/watch?v=k_D6eaNz6fU&feature=emb_logo

   

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE