Niški aerodrom zaposlio "nevinog u aferi"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Niški aerodrom zaposlio “nevinog u aferi”

  Rukovodstvo Aerodroma “Konstantin Veliki” krajem oktobra pojačalo se novim savetnikom direktora kada je na to mesto došao Radisav Radojković, bivši direktor ovog preduzeća i akter velike niške korupcionaške afere od pre desetak godina.

  Iz niške vazdušne luke kažu da je za Radojkovićevo angažovanje presudilo njegovo “znanje i iskustvo”, kao i to da ga je sud oslobodio krivice, pišu Južne vesti.

  Pre 12 godina Aerodrom na čelu sa Radojkovićem sklopio je posao, iznajmio satelitsku opremu za praćenje javnog prevoza i papreno je plaćao. Radojković je bio direktor, pa savetnik, pa je otišao sa Aerodroma, a na staro mesto se vratio 22. oktobra, zbog, kako kažu, povećanog obima posla i da bi kvalitetnije radili.

  To što je Radojković bio potpisnik spornih ugovora i učesnik pomenute “afere”, za rukovodstvo niške vazdušne luke “nije bilo od uticaja”.

  Pravosnažnom sudskom odlukom dokazano je da gospodin Radojković nije učestvovao ni u kakvoj “aferi”, odnosno nije izvršio ni jedno krivično delo, kažu iz Aerodroma.

  Decembra 2006. godine, JP Aerodrom Niš naručio je i iznajmio opremu za satelitsko praćenje javnog prevoza, a ugovor je potpisao tadašnji direktor Radojković. Prema ugovoru, niški aerodrom mogao je posle 6 meseci da iznajmljenu opremu otkupi po ceni od 50.000 evra. Umesto toga i po isteku ugovora Aerodrom je nastavio sa plaćanjem zakupa.

  Tako je, plaćajući mesečno i po više od 5.500 evra, za 16 meseci oprema plaćena 90.000 evra i praktično otplaćena dva puta. Tek tada rukovodstvo Aerodroma odlučuje da iskoristi mogućnost iz Ugovora i opremu otkupi i to pred izbore 2008. godine.

  Mehanizam kojim je grupa niških političara pokušala da zaobiđe zakone i obezbedi unosan posao firmama iza koje stoje njihovi bliski rođaci, opisan je u istraživanju Južnih vesti januara 2010. godine, a 4 meseca kasnije usledila je reakcija tužilaštva.

  Između ostalih, krivična prijava podneta je tada i protiv Radojkovića, koji tada više nije bio direktor, već savetnik direktora.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Konstantin Veliki

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE