Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „NIS mi pruža šansu da mi karijera ide uzlaznom putanjom“ (VIDEO)

  Bojan Mijatović završio je osnovne i master studije na Fakultetu tehnoloških nauka u Novom Sadu, a svoju profesionalnu karijeru započeo je u NIS-u u okviru NIS-ovog programa stipendiranja i podsticanja napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu.

  Kako navodi za BIZlife, u Srbiji je ostao jer je mišljenja da rad i trud mogu da se cene na pravom mestu, u adekvatnoj kompaniji.

  „Kompanija kao što je NIS pruža veoma fine mogućnostu za mlade ljude željne znanja, iskustva i rada, da se mogu dokazati, kako na horizontalnom nivou, tako i na nivou usavšavanja i napredovanja po pitanju karijere. Ono što je jako bitno je da se u našoj kompaniji pruža mogućnost, pogotovu mladim ljudima, da usavršavaju veštine, poput inženjerskih, kao u mom slučaju, tako i veštine poput organizacionih, komunikacionih itd“, kaže Mijatović.

  Kako navodi, interesantno je da se u NIS-u daje veliki fokus na digitalizaciju, odnosno praćenje modernih trendova.

  „Drago mi je da sam član jedne takve kompanije gde vidimo da stvarno ne kaskamo za ostalima“.

  Šta ga vezuje za Srbiju, koje su prednosti kompanije i šta mu je bitno kada je u pitanju kompanija u kojoj radi pogledajte u videu.

  Svoja iskustva na ove teme podelio je na snimanju, koje je realizovano u okviru projekta „Odliv mozgova iz Srbije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, koji Srpska asocijacija menadžera (SAM) sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske.

  Projekat je pokrenut sa ciljem podizanja svesti javnosti o odlivu mozgova iz Srbije, kao i kreiranja dijaloga na temu pozitivnih aspekata cirkularnih migracija. Poseban zadatak projekta je da ukaže na mogućnosti i prilike za profesionalnih i lični razvoj mladih u Srbiji kroz promociju kompanijskih programa za razvoj talenata, stručnih praksi i stipendiranja, programa za privlačenje kadrova i stručnjaka iz dijaspore, kao i uspostavljanju dijaloga sa državnim institucijama na temu cirkularnih migracija.

  Izvor: BIZlife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE